2014. okt 12.

Avokádókrémes szendvics „másnapra”

írta: MeSh
Avokádókrémes szendvics „másnapra”

Avokádókrémes szendvics másnapra.jpg
4 személyre
elkészítés 30 perc
 
3 db avokádó
4 db kifli
1 fej lilahagyma
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 db kaliforniai paprika
3 tojás
20 dkg sonka
kék sajt
só, bors


Tökéletes ízkombó és cellafeltöltő másnap reggel felkelvén. S az avokádó is csak –jó esetben- másnapra puhul meg igazán kellemesen.
A szendvicset az készíti, aki a legkevesebbet kortyolta, vagy jól bírja vagy csak rendes a többiekkel. Tehát én. Imígyen, büszke mozdulatokkal felteszem a tojást főni.
Ha az avokádó enyhe nyomás -itt segíthet Blaise Pascal- hatására horpadásnak indul, akkor tökéletes.
A belső mag mentén körbevágom, kettébontom és kikanalazom a belsejét egy tálba. Összevissza töröm villával, kiélve az előző napi agressziót. Mehet bele az apróra vágott hagyma, paradicsom és a reszelt fokhagyma. Kis só, bors és összekavarom. Kész is.
A kifli, akkor tökéletes a számunkra, minél egyenesebb és hosszabb. Nem megyünk el más irányba!
Szóval a kifliket négy részre vágom. Jöhet a művészi hajlam kiélése. Megkenem egy adag avokádókrémmel. Szépen karikázott tojást teszek rá, majd egy csík sonkát. Most a kéksajt jön, és végül lezárom a szendvicset a paprikával.

Egy szenya három harapás, ránézésre tudni fogod, hogy hol kell. Egy kis technika segítség hozzá, hogy ha 90 fokkal elfordítva harapok bele, akkor nem nyomódnak a rétegek egymásra és lesz mindenhol avokádós a ruhám.

Szólj hozzá