Pasta verde
4 személyre
Elkészítés: 30 perc
300 spenótos spagetti
30 dkg csiperke gomba
1 db kápia paprika
15 dkg aszalt paradicsom
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
100 ml zab főzőkrém
2 ek. sörélesző pehely
1 tk. őrölt majoránna
1 tk. őrölt oregánó
1 tk. bors
1 tk. só
Az előre zöldséggel bekevert tészták nemcsak színben dobják fel az ételt, hanem ízben is adnak egy pluszt. Már benne is van a citrom, kurkuma és spenót. Úgyhogy azonnal le is kapom az áruház polcáról, amíg időszakos árukészleten van.
Ehhez egy dús és ízgazdag szószt illik kikeverni, amivel majd nyakon lehet önteni.
A gombákból kisebb fejeket választok és negyedekbe vágom, hogy rá lehessen találni és harapni majd menet közben.
A többit apróra vágom.
A hagymákat elkezdem pirítani, majd menet közben hozzáteszem a paprikát és a gombát.
Nem sokkal később öntöm hozzá a főzőkrémet s teszem bele a fűszereket.
Az aszalt paradicsom csak ezután jön. Ő már meg van munkálva szépen, ráncai is erről árulkodnak.
Erőteljes ízét elég az utolsó pillanatban kiengedni a többiek közé.
Legvégül a sörélesztő pehely összerántja az egészet, krémesebbé teszi és "sajtos" ízhatást kölcsönöz.
Menet közben elkészült a zöld tésztám is. Érdemes nem teljesen megfőzni.
Mindenféle leszűrőgetés helyett, átemelem a szószba és alaposan elkeverem benne.
Alacsony fokozaton még pár percig hagyom, mert itt jön el az a pillanat, amiért nem teljesen főztem ki. A maradék időben a szószt fogja magába szívni és nem a vizet.
Készen is vagyunk.
Gyakorlott mozdulatokkal - vagy csak azt imitálva -, csavart alakzatban, öblös tányérokban szervírozva, borssal megszórva indulhat a falatozás.
Egy adag tápanyagértéke megközelítőleg:
- Kalória: 416.5 kcal
- Fehérje: 14.1 g
- Szénhidrát: 77.3 g
- Zsír: 6.4 g