Gomba fettuccine Alfredo
4 személyre
Elkészítés: 30 perc
250 g fettuccine tészta
30 dkg barna csiperke gomba
400 ml főzőtejszín (zab is tökéletes)
6 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
50 g parmezán reszelve
1 csokor petrezselyem
só, bors
Kevés alapanyag, gazdag íz.
Amikor Alfredo Di Lelio megalkotta a feleségének, akkor rengeteg vajat használt a krémes állag eléréséhez. Ám a tejszínes változat már annyira elterjedt, hogy én is úgy készítem.
Valamint megtámogatom némi gombával is, mert a tejszín és a gomba szinte a legjobb barátok.
Amíg a víz felforr és megfő a tészta, addig a krémes szósz is elkészül.
Kevés olajon pirítom az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Mert ez is egy ízfokozó. Immunrendszer támogatására és tisztulás érdekére fogva, 6 gerezddel dolgozom.
Beleöntöm a tejszínt és addig keverem, amíg bugyborékolni kezd. Beleszórom a parmezánt.
Sózom, borsozom és pár perc alatt meg is van a megfelelő konzisztencia.
Egy másik serpenyőben, a felszeletelt gombát megpirítom külön, hogy szépen kimenjen belőle a nedvesség.
Hozzáteszem a szószhoz, a már elkészült tésztával és petrezselyemmel együtt. Ha szükséges lenne, akkor a főzőlével lehet játszani sűrűség tekintetében.
Már meg is vagyok az étekkel. Utólagosan majd még reszeljünk rá parmezánt és hintsük meg egy lehelet szerecsendióval.
Mire megkérdezik, hogy mi lesz ma az ebéd, már csak elegánsan a serpenyőre kell mutatnom és elküldeni mindenkit a tányérjáért.