Mézes-balzsamecetes sült kelbimbó nasi
2 személyre
Elkészítés: 30 perc
500 g kelbimbó
2 ek olívaolaj
20 ml balzsamecet
20 g méz
só, bors
Rém egyszerűen megvalósítható nassolni való.
Feltéve, ha nem néztél sok amerikai filmet, ahol mumusként kezelik és kapásból utálod.
Jellegzetes "tömény" íze van. Amilyen pici, annyira koncentrálódott benne.
Alaposan átmosom.
Kicsi végek levágása után, félbehasítom mindet.
Ez a legdurvább és legnehezebb szakasza a folyamatnak.
Egy tálban alaposan összeforgatom az olajjal, sóval és borssal.
Miután egyenletesen elhelyeztem őket egy tepsiben, a 200 fokosra előmelegített sütőben, addig sütöm míg megpirulnak.
Menet közben ér forgatni, vagy a tepsit megrángatni, hogy pozíciót váltsanak.
Amikor készen van, azon nyomban összedolgozom a balzsamecettel és a mézzel, hogy beleivódjon.
Készen is van.
Igény szerint bármilyen mártásba mártogatható fogyasztás közben.