Spenótos gnocchi
2 személyre
Elkészítés: 20 perc
500 g gnocchi
160 g bébispenót
200 ml főzőtejszín 22%
3 gerezd fokhagyma
parmezán
só, bors
Gnocchit készíteni szerencsére nem nagy ördöngősség. Ám most, a villámgyorsan elkészített ebéd volt a cél. Így annak receptjére itt nem lelsz.
Ráadásul az Aldi-ban preimum gnocchini néven lehet kapni, apró szeműt és rettentő jó minőségűt.
Amíg a víz felforr neki, addig a szósz készen is van.
Ehhez nem kell más csak egy méretes serpenyő, amiben megfuttatom a reszelt fokhagymákat kevés olajon vagy margarinon és megpárolom a spenótot. A fokhagyma gyorsan fut, a spenót meg hamar "lefogy". Pillanatok - és fedő - alatt összeesik a végleges méretére.
Ha ez megtörtént, akkor alaposan megsózom és borsozom.
Ráöntöm a tejszínt és kavargatás mellett besűrítem cseppet.
Mindeközben - mesei fordulatos szóhasználat közepette - elkészült a gnocchi, amit nemes egyszerűséggel egy szűrőkanállal átemelek a serpenyőbe és alaposan összedolgozom az egészet.
Ha szükséges, akkor a főzővízzel lazítok egy pici rajta.
Rászóróm a parmezánt, ami fokozza az ízélményt és krémesebbé is teszi.
Fedő alatt még kicsit hagyom összeérni az egészet.
Nem egy grandiózus étel, viszont szempillantás alatt kész és finom.