2016. sze 25.

Bombay omlett fokhagymás naan-nal

írta: MeSh
Bombay omlett fokhagymás naan-nal

img_9848.JPG2 személyre
Elkészítés: 120 perc

4 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 koktél paradicsom
1  ek. zöld chilipaprika
1 zöld paprika
1 tk. masala
1 tk. kurkuma
1 tk. korinader
1 tk. piros paprika
2 ek. reszelt sajt
3 csésze fehér kenyér liszt
1 dl natúr joghurt
125 ml langyos víz
1 tk. élesztő (por)
2 tk. cukor
4 ek. olvasztott sótlan vaj
20 dkg friss bébi spenót
só, cukor

Messzinek hangzik, pedig itt van a konyhádban. Minden megvan hozzá. Fűszerek és youtube. Reggeli vagy vacsi, de lehet ebéd is. Mindegy. Vega, fitnesz és jófinom.
S így, seperc alatt behozzuk Indiát a konyhába.
A lisztbe beleszóróm a sót. Közben a joghurtba öntöm a vizet. Utána mehet bele az élesztő és a cukor. Összekeverem alaposan. Majd hozzáadom a vajat (melybe belereszeltem a fokhagymát), és egy tojást. Összekeverem ismét. Ezt átzúdítom a lisztes keverékre.
Addig-meddig keverem, míg össze nem áll, mint a (ide beillesztheted korosztályod legnyálasabb zenekarát, amit titokban imádtál) újra.
Meggyúrom amíg sima nem lesz és 1,5 órára meleg helyre teszem. Nem, nem kell elvinni az Éndzsöl bárba. A szoba bármelyik sarka megteszi.
Ezután kétszeresére duzzadt. Kicsit masszírozok rajta, majd 8 felé szedem és finomra nyújtom. Utána, vagy felhevített serpenyőbe vagy a sütőbe csinálom meg. Én a sütőbe teszem, 200 fokon lávakőre. 3-4 perc és meg is van.
Nézzük az omlettet. Ha nem akarunk vacakolni akkor a naant elhagyva pikkpakk kész a reggeli.
Apróra vágom a hagymát, paradicsomot, paprikákat, koriandert. A fűszereket összetöröm a mozsárba jó alaposan. Ha nincsen mozsaram, az pech, lehet izom Tiborkodni.
Először a chilit kapatom meg az olajon, a csípősége végett, majd rádobom a hagymát. Aztán mehet rá a paradicsom. Ezzel 2 percig forgatom (eszembe jut, hogy ennyi idő alatt a menyasszonytánc milliókat is hozhat). Majd rászóróm a fűszer mixet és némi vizet. Litül trükk, hogy ne égjen le és mancsosabb legyen. Pár percig keverem. Utána félreteszem hűlni.
A három tojásomat felverem (erotikus csernobili sztori, mi?). Némi sóval együtt beleteszem az "elegyet". Plusz végezetül a reszelt sajtot és a friss, összevágott koriandert. Nagyon alaposan összekeverem.
Az egészet beleöntöm a serpenyőbe, amiben olajat hevítettem. Majd rögtön vissza is veszem takarékra és teszek rá fedőt. Így készül az omlett állag, 3-5 perc alatt.
Már csak a bébi spenótot kell kicsit átforgatni citromlében, hogy minden ideális legyen.

Tálalás után, kirángatjuk az ágyból a delikvenst. Aki álmos fejjel, az első harapás és korty narancslé után, már csillogó szemmel és átcsiklandozott nyelvvel kajálni kezd.

Szólj hozzá