Csicseriborsó-édesburgonya curry
4 személyre
Elkészítés: 50 perc
2 közepes édesburgonya
400 g kész csicseriborsó
400 g darabos paradicsomszósz
165 ml zab főzőtejszín
5 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
1 ek. őrölt kurkuma
1 ek. őrölt tandoori massala
1 ek. őrölt madras (csípős) curry
1 tk. őrölt kömény
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt koriander
1 ek. só
1 tk. bors
2 marék petrezselyem
Ezek az egy tál curry-k valami zseniálisan finom étkek. Az indiai fűszerek variálásával lehet mindig kihozni egy-egy olyan ízkombó végeredményt, amik egyediek is. Mintha csak a DJ játszana a potméterrel.
A lilahagymát és a fokhagymát apróra vágom és megfuttatom a serpenyőben.
Elég hamar mellékerül a kockázott édesburgonya is. Mivel ő a legkeményebb fickó a társaságban, ezért idő kell, hogy beilleszkedjen puha barátai közé.
7-10 perc után az összes fűszert beleöntöm. Ennek ilyenkor kell belekerülni, hogy a lehető legjobban előkerüljenek az ízek.
Alapos átforgatás után beleöntöm a paradicsomszószt és a főzőtejszínt.
Hagyom, hogy miután felforrt, még pár percig rotyogjon. Majd fedő alatt alacsony fokozaton magára hagyom 10 percre.
Miután letelt, mehet bele a csicseri.
Megint alaposan átforgatom az egész tömeget. S belekerül az összevágott petrezselyem is.
Ez utóbbi észrevétlenül épül be és fejti ki jótékony hatását, mint a sporttevékenységek a személyiségfejlődésbe. Mivel ne csak együnk ugyebár, hanem mozogjunk is.
Most, hogy már minden hozzávaló bent van, ismét lefedem és még 12-15 percig hagyom, hogy teljes mértékben összeérjenek az ízek.
Amellett, hogy mennyei, dúskálunk a fehérjében is úgy, hogy a zsírt is kordában tartjuk.
Rizzsel, lepénykenyérrel fogyasztom. Vagy magában, mert önállóan is remekül megállja a helyét. Ha csípősre varázsoltam volna, nem maradhat el a jéghideg Jaffa szörp.
Egy adag tápanyagértéke megközelítőleg:
- Kalória: 385.75 kcal
- Fehérje: 13.45 g
- Szénhidrát: 67.23 g
- Zsír: 9.33 g