2016. ápr 17.

BV csirkeszárnyak DC steakburgonyával

írta: MeSh
BV csirkeszárnyak DC steakburgonyával

bv_csirkeszarnyak_dc_steakburgonyaval.jpg

6 személyre
Elkészítés: 60 perc

1,25 kg csirkeszárny
1 kg krumpli
4 szál friss rozmaring
12 gerezd fokhagyma
1 dl szójaszósz
1 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Sherry
1 ek. Dijon mustár
1 friss piros chili paprika
2 ek. méz
só, bors, curry, margarin
gyömbéres szezámmagolaj


Tuti nyerő kaja. Ebédre, vacsira vagy esti meccs nézésre. Én mindegyiket preferálom, lényeg, hogy kézzel abszolváljuk a haverokkal, a jó hideg sör mellé.
BV, azaz Buddy Valastro, remek ízesítésű kombinációja ez, a szárnyakra. Összekeverem a szószokat a Sherryvel, mustárral, paprikával, mézzel. Megsózás és borsozás után egy zárható zacskóba teszem a szárnyakkal együtt. Azért ilyenbe, mert ebben nagyon jól masszírozható, légmentes és a hűtő bármelyik szegletébe be tudom passzírozni. Mert nem árt pácolni. Minél tovább pácolódik, annál jobb lesz majd. Amennyi időnk van eme előkészületre, annál klasszabb. De azért nem kell időkapszulába rakni, hogy dédunokáink egyenek majd egyszer egy jót.
Tepsiben csinálom meg. Úgy, hogy fólia alatt 200 fokon 35 percig puhítom. Majd felcsavarom 250 fokra és 10-15 percig rápirítok. Ez pont olyan, mint a szomszédba költözött új csaj becserkészése.
Jöhet a DC steakburi, azaz a Dilichef móka. A krumplit, átmosás után, negyedekre vágom.
Egy nagy serpenyőbe olajat teszek. Kábé 1 centinyit. Mehet bele a feldarabolt fokhagymával együtt. Alaposan átforgatom és ráteszem a fedőt. Így egyszerre pirul és puhul is. (Mint az új szomszéd lány az első randin). Max. fokozaton csinálom, és forgatom folyamatosan. Öt perc után belehajítom a rozmaringot is. Alaposan megsózom, jó alaposan, ez kihozza az ízeket. A lényege ez érzékletesség. (Igen-igen, a randi)
Tehát, érzésre emelem a fedőt, keverem a krumplit időközönként, folyamatosan. Amikor már eszméletlen illata van, és kellőképpen puha is, de meg nem teljesen ropogós, ráöntöm a gyömbéres szezámmag olajat. Ettől lesz az utolsó fázis mennyei és különlegesen jóízű.
Nade, a szárnyakhoz is adok egy kicsi trükköt. Az elkészült pipi reptetőket, ha kiveszem, fennmarad a szaftja. Ezt egy kis kocka margarinnal felfőzőm. Ettől lágyabb és selymesebb fényű lesz. (hmm...mint természetesen az új szomszédlány másnap reggel).
Tálaláskor, nyakon öntöm vele a husit.

Az egész kaja kombináció annyira illik egymáshoz, hogy a harmónia szinte énekelni tudna. De tetézhető az egész, sok, hideg világos sörrel. Így a meghívott barátok alig-alig tudnak már bármi másra koncentrálni.

Szólj hozzá