2015. ápr 19.

Tárkonyos csirkeragu vajon párolt répás rizzsel

írta: MeSh
Tárkonyos csirkeragu vajon párolt répás rizzsel

tarkonyos_csirkeragu_vajon_parolt_repas_rizzsel.jpg

4 személyre
elkészítés 50 perc

½ kg csirkemell
2 szelet bacon
200 ml főzőtejszín
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db répa
20 dkg rizs
2 ek. tárkony
10 dkg margarin
½ citrom
só, bors, koriander (4 szem)

Megúszásos gasztronómia remeke ez is. Szinte semmi nincs itthon, de én el nem megyek a boltba, az hétszentség. Reggeli KV melletti terepszemle és meg is vagyunk.
Csirkét feldarabolom kis kockákra, – dec váj ic kold rágú – persze átmosás után. Miután a hagymát és a bacont is feldaraboltam és kicsit megkapattam a serpenyőben, rá is hajítom a chicken chop-okat. Hasonló mozdulatokkal, mint Pistike a játszótéren, az almát a homokkal, összekeverem.
Amikor minden csirke fehérebb lesz, mint a hagyma, rászóróm a fokhagymát és a tárkonyt. Ez az a fűszer, ami – ahogy azt minden háziasszony tudja és használja is – vidáman feldobja bármelyik ételt és friss élményt csinál belőle. Majd mehet rá a tejszín. Sózom, borsozom, és 5 perc leforgása alatt ízösszeéretté teszem.
Felteszem a rizst. Ha még mindig ott tartsz, hogy hová? A polcra? Akkor telefon, kajarendelés.
Míg elkészül, megcsinálom a répát. Megpucolom és lereszelem a nagy lyukún. Fogom a margarint és serpenyőben felolvasztom. Ahogy felolvadt, beleteszek egy gerezd fokhagymát (meg kellett volna hagyni…) reszelve és a koriandert (törve). Hamar megpárolódik. Leveszem és csepegtetek rá némi citromot. Maradék a búzasörbe megy.

Répát keverem a rizzsel és domborzati elemet képezve ráhordom a ragut. Citromot lehet még rá nyomni. Nem baj ha búzasörös.

 

Szólj hozzá