2014. okt 05.

Sütőtök krémleves

írta: MeSh
Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves.jpg6 személyre
elkészítés 65 perc
 
1 db nagy sütőtök kb. 1 kg.
1 db krumpli
2 szál répa
2 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehérbor
1 zacsi croton
só, bors, snidling
csirkehúsleves kocka

Csecsemőnek, gyereknek, felnőttnek, fitnesz mániákusoknak és még kockáknak is kiválóan egészséges kaja.
A sütőtököt megpucolom. Pánik elkerülve, mert a megszokottól eltérően, nem késsel, hanem hámozóval, száliránynak ellentétesen, 2 perc alatt végzek. Félbe vágom és kanállal kicsumázom. Felkockázom és mehet a lábosba. Ugyanezt teszem a megpucolt répával, hagymával és az egyetlen árva krumplival is. Mármint kockázás. Aki tudott csumázni, jelezzen.
Felteszem főni úgy, hogy pont ellepje a víz. A leveskockát belehajintom. Ha kész, akkor hagyom 20 percet hűlni és utána botmixerrel – ha most szembesülsz, hogy nincs, akkor kezdhetsz szomszédolni – összeturmixolom. Összerottyantom, miközben hozzáadom a tejszínt, bort, a sót és a borsot.
Majd ha aktuális, akkor crotonal és apróra vágott snidlineggel –megint lehet a szomszédba visszamenni, mert nem raktad el amikor volt a fagyasztóba – tálaljuk.

Elegánsan „citrouille créme soupe avec croton”-nak kiáltjuk ki és nagyvilági mozdulatokkal tálaljuk

Szólj hozzá