Mizo leves soba tésztával
2 személyre
Elkészítés: 30 perc
2 adag soba tészta
3 zöldhagyma
100 g gomba
3 gerezd fokhagyma,
750 ml zöldség alaplé
3 evőkanál tahini
1,5 evőkanál miso
Füstölt tofu
2-3 evőkanál szójaszósz
Keleti ízvilágú, nagyon finom leves, ami jó tartalmas.
Ennek megfelelően a hozzávalók is a nemzetközi konyha részlegeken keresendő.
Tésztát hagyom a végére, mert az pikk-pakk megvan. Szinte csak félrenézek és kész is.
A zöldhagymát két felé szedem és apróra vágom.
A fehér része megy az alapba. Persze nem kell annyira szigorúan venni, átmenet lehet azért a zöld irányába.
Lepirítom a szintén összevágott fokhagymával és a gombával együtt.
S ha ez megvan, akkor már fel is öntöm az alaplével.
Miután ez eléri az üzemi hőfokot, beleteszem a két, jellegzetes ízt adó alapanyagot. A mizót és a tahinit.
Annyi sóval egészítem ki, amennyit érzek.
Most jöhet bele az újhagyma zöld része.
15 percig alacsony hőfokon főzöm tovább.
Tehát még mindig van 12 percem, hogy a sobát a forrásba levő vízbe dobjam.
Így addig elkészítem a tofu feltétet.
Azaz bő szójaszószban aranybarnára pirítom.
Ha mindennel megvagyok, akkor a tányérba első körben a megfőtt soba tésztát halmozom.
Majd körbeöntöm a levessel. S a végén ráhelyezem a tofut.
Kanállal és villával egyszerre fogyasztjuk, hogy minden könnyedén abszolválható legyen.