Könnyű-gyors ebéd
2 személyre
Elkészítés: 25 perc
420 g baked beans paradicsomos mártásban
180 g vegan sausage (Vemondo)
1 bögre bulgur
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 g bébi spenót
1 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt kömény
1 bögre zöldségalaplé
só,bors
Úgy hozta a sors vagy csak a naptár bejegyzés félrenézésed, hogy meg kell oldani az ebédet gyorsan. Ami, akkor már legyen fehérjében rém gazdag.
Nem a gasztró csúcsának megmászása lesz ma, de kellőképp finom.
Fel is teszem a bulgurt főni. Hasonlatosan, mint a rizst, csak nem 20 perc, hanem 15 perc a főzési idő. S a vizet zöldségalaplével kombinálva fogom felönteni. S hogy legyen benne egy kis plusz, spenótot tépkedek bele.
Amíg ez elbugyog magának, a hagymákat csíkozom és elkezdem pirítani.
Majd az őrölt köményt is megfuttatom rajta, amit a paradicsompürével maszatolok szét a serpenyő alján.
Miután ráöntötte a babkonzervet sózás és borsozás után, visszaveszem a hőfokot és hagyom, hogy tálalásig összeérjen az íze.
A legutolsó, különleges képességet nem igénylő mozzanat a vegán kolbászok igényes csomagolásának lehámozása. Ez a fajta különösen finom és kicsit pikáns is.
Olajon körbefuttatom minden oldalát. Mintha csak napozna, egyenletes barnulás kell mindenhol.
Mivel a bulgur is elkészült menet közben, így csak a harmonikus tálalás maradt hátra.
Violá, van itt textúra, ízkombináció és tápanyag. No meg jóízű elfogyasztás.