Rántott Csirkehusi
8 személyre
elkészítés 50-60 perc
8 egész csirkecomb
2 mellehusi
tojás
liszt
zsemlemorzsa
2 liter olaj
só
Egyszerű, mint a 100-as szög, és nagyszerű, mint a reggeli sex.
A piacon vagy egyéb más megbízható helyen beszerzem a csirkehusikat. Átmosom és hártyázom őket. Combokat ketté szedem. Fogósra és felsőre. Sóval bedörzsölöm mindet.
Előkapom az 1970 óta változatlan, 3-as osztású fröccsöntött panírozó tálcát. Élénk sárgát, pirosat, kéket vagy zöldet.
Az osztásokba bele a liszt, tojás (felverve), zsemlemorzsa.
És jöhet a liszt-tojás-morzsa és liszt-tojás-morzsa és liszt-tojás-morzsa...liszt
Bekapcsolom a fritőzt max fokra. Ha ez nincs, akkor kicsit mosogatósabb lesz a dolog, de egy nagy serpenyő is megteszi. 2 liter olajat beleöntök, amit majd a végén a „fogalmam sincs mi a francot csináljak vele nézéssel fogok kirakni inkább a kuka mellé minthogy nálam rohadjon.”
Ha az olaj felmelegedett, akkor 15 perces etapokkal bele a husi és DONE.
Akármilyen körettel, husit a kézbe és mint ősmagyar barátaink csontig lerágjuk!