2014. sze 07.

Mexican Spiced Beef Tortilla

írta: MeSh
Mexican Spiced Beef Tortilla

Mexican Spiced Beef Tortilla.jpg4 személyre
elkészítés 60 perc

60 dkg darált marhahús
8 db tortilla lap
2 fej vöröshagyma
½ liter darabos paradicsom konzerv
20 dkg cheddar sajt
1 teáskanál chili-pehely,
csipet fahéj, őrölt kömény
két diónyi zeller reszelve, vagy nagyon apróra vágva
4 gerezd fokhagyma
Tabasco Habanero – csípés kedvelőknek
kígyóuborka
fekete olívabogyó
lilahagyma
jégsaláta


Arriba arriba andale! Kalap fel és kezdhetjük a főzőcskézést.
Összedobjuk a tölteléket. Azaz serpenyőt elő és olajat bele. Alját ellepőnyit. A hagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem vagyis „cocer a fuego lento”. Mehet bele a darálthusi. Ezt addig pirítom míg mindegyik darabka megváltoztatja a színét. Ráöntöm a paradicsomszósz, amit El Tomato Meastro-tól szereztem be. Ha elkezd rotyogni, akkor beledobom a fűszereket, a sót és a szétnyomott fokhagymát. Visszaveszem a hőfokot közepesre és hagyom, hogy 25 percig összeérjen.
Sütőt bekapcsolom 200 fokra, hogy bemelegedjen. Lereszelem a sajtot. Egy darabkát kaphat Speedy Gonzales is, egye-fene. Tepsi alját kivajazom, hogy majd ne ragadjon bele az egész cucc.
Kiterítek egy tortilla lapot és megkenem a raguval, mint Erzsike néni (la tía Bessy) a palacsintát ízes lekvárral. Szórók rá némi sajtot és felhengergetem. A csípés fanatikusok ekkor csöppentik bele a Tabasco Habanerot – ehhez kell egy barát, aki Amerikából hoz neked -, ami 7x erősebb a magyar paprikáknál. Mindegyikkel megcsinálom a műveletet és szépen egymás mellé helyezve rakom a tepsibe. Tetejét megszóróm a maradék sajttal.
Mehet az egész la horno 15 percre.
Amíg készül, addig felvágom a „köretet”. A jégsalátát tépettre, olivabogyót karikásra, lilahagymát szivárványra, uborkát Julienn-re.
Terítés után elő a Coronita-kal és az Alkonyadtól pirkadatig című Tarantino film berakása után, össznépi lazulás. Adiós!

Szólj hozzá