2014. sze 06.

Aszalt szilvával, datolyával töltött csirkemell kukoricás rizzsel

írta: MeSh
Aszalt szilvával, datolyával töltött csirkemell kukoricás rizzsel

Aszalt szilvával, datolyával töltött csirkemell kukoricás rizzsel.jpg4 személyre:
elkészítés 70 perc

2 pár csirkemell
1 nagy csomag szeletelt bacon
Aszalt szilva+datolya (áruházi kiszerelés)
3 gerezd fokhagyma
25 dkg rizs
1 konzerv kukorica

Fitneszguruk álma az ilyen és még finom is.
A csirkemellek legyenek szép nagyok és egyformák, hogy egymásba lehessen őket forgatni.
Megmosom őket és levágom a hártyás, zsíros részeket.
A bacon csíkokat egymás mellé terítem, hézagmentesen, mint egy szőnyeg. Annyit pont, hogy a csirkemell hosszát kiadja. Ehhez el ne kezdjünk vonalzózni, Szemmérték!
Ráhelyezem a mell felét. Ha itt eszedbe jut Ellie Ewing, akkor öreg vagy és nemnormális.
Rápakolok egyenletesen aszalt szilvákat és fordítottan ráhelyezem a másik mellet. Pamela? Áttekerem a bacon-nel. Ugyanezt megcsinálom a másikkal is, datolya töltelékkel.
Belehelyezem egy tepsibe, aláöntök kis vizet, hogy ne égjen meg és a fokhagymával körbecikkezem.
Alufóliát a tetejére neki és az előmelegített 210 fokos sütőbe 35 percre beteszem.
Ha ez done, akkor leveszem a fóliát. Itt vigyázni mert a gőz ropogósra égeti az ujjacskáinkat.
Ha kórház nélkül megúsztuk, akkor 245 fokon rápirítunk 15 perc alatt.
Sütőmanőver alatt elkészítjük a rizst és nemes egyszerűséggel belekeverjük a kukoricát.

Sok dolgunk nem volt, az is csak szórakozás. Hidegen is kiváló ennivaló!

 

Szólj hozzá