Spenótos spagetti
4 személyre
Elkészítés: 30 perc
250 g spagetti tészta
150 g spenót
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor bazsalikom, mentalevél
1 ek. oregánó, majoránna
1 zöldségleves kocka
koktél paradicsom
vegán feta
só, bors
Spenót mellett van még benne pár üdítően finom alapanyag. Vágytunk már a megszokott piros/narancs pasta-tól elmozdulni megint a mélyzöld irányába.
S olyan egyszerű, mint amilyen hamar készen van. A teregetés ennél több ideig tart. Mondjuk esetemben ez nem annyira helytálló példa, mert ahhoz egy picit birkább vagyok az átlagnál.
Miután a hagymákat pirítottam egy rövid ideig, felöntöm leheletnyi vízzel és beledobom a kockát.
Mielőtt teljesen elfortyanna a lé, beleteszem a spenót-, bazsalikom- és menta leveleket.
Beleszóróm a fűszereket is és fedő alatt, közepes lángon 9-10 perc alatt készre fő.
Természetesen a tésztának a vizet nem felejtettem el feltenni az elején, így azt is pont most rakom a vízbe. Így tudjuk tartani az időlimitet, amellett, hogy logikus.
Ha letelt az idő, akkor a zöldet egy botmixer segítségével összeturmixolom. Visszaöntöm a serpenyőbe és ráemelem a tésztát. Átkeverem alaposan.
Így fognak tudni a megfelelő módon ismerkedni, összefonódni és a legjobbat kihozni egymásból.
Mikor a harmónia megtörtént, akkor már csak tálalni kell.
Ahhoz hogy kapjon még egy ízcsavart (érdekes egy magyar szó...) a végén, fonnyasztott paradicsommal és vegán fetával tálaljuk és fogyasztjuk.