2023. dec 30.

Vöröslencsekrém padlizsánosan

írta: MeSh
Vöröslencsekrém padlizsánosan

img_9761.jpg4 személyre
Elkészítés: 25 perc                                                                                                           
    
100 g vörös lencse
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
150 g aszalt paradicsom
60 g kaprigyümölcs
2 ek. mustár
1 tk. őrölt római kömény
rusztikus bagett
só,  bors

Egy olyan pirított kenyér feltét, ami nagyon finom és az íze hasonlít a tatárhoz, de nem hívnám vegán verziónak, mert egy húst magába foglaló megnevezés nem nagyon lehet az.
Ám az ízesítés onnan van.
A lencsét egy kis lábasban, éppen ellepő vízben puhára főzőm. Ez 10 percnél nem vesz többet igénybe.
Én dobok mellé egy negyed zöldségleves kockát is, hogy erőteljesebb legyen az íz.
A hagymákat nagyon apróra vágom és a padlizsánt is a lehető legkisebb kockákra szeletelem fel, s megpirítom kevés olajon ez egészet.
Az aszalt paradicsomot és a kaprigyümölcsöt (nicht bogyó) is összevágom és egy tálba helyezem, ahol bevárják a többieket.
Amint a lencse és a hagymás padlizsán is  bekerül, összekeverem a mustárral és fűszerekkel együtt.
Alaposan, kicsit így összetörve a lencsét is.
Átkeverés után, én általában a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Általában, amikor nem vagyok azonnal éhes és általában, amikor nem eszem meg rögtön a 75%-át.
Rusztikus bagettet cikkekre vágom és olívaolajon megpirítom mind a két oldalát, mielőtt ráhalmozom a krémet.

Tálalás után annyit fogyasztunk, amennyit a többiekkel menet közben egyeztetünk. Nem ér gyorsasági alapon előnyre szert tenni.
 



Szólj hozzá