2022. sze 25.

Pikáns tofuragu

írta: MeSh
Pikáns tofuragu

tofu.jpg4 személyre
Elkészítés: 30 perc                                                              
    
400 g füstölt tofu
2 marék snidling
6-7 gerezd fokhagyma
6 ek. szójaszósz
2 tk. worchestershire szósz
2 csepp folyékony füst
2 ujjnyi gyömbér
1/2 lime leve
bors, liszt
olíva olaj

Ízletes. Nagyon. Kívül keményebb, roppant erős ízvilággal, belül finom puha.
Öntettel kezdek, hogy a hozzávalók csoda pikánssá érjenek, mire eljutnak a serpenyőbe zúdulásig.
Összekeverem őket és félreteszem. Az illatából már sejteni lehet a végeredmény összpontszámát.
A tofu, pontosan 2 tömb. Ilyen egységekben a legjellemzőbb az árusítása. Ha véletlenül mellényúlok és a bazsalikomosat veszem le, hát...akkor is pompás lesz.
Nagyobb kockákra vágom, majd beforgatom lisztbe.
Serpenyőben olíva olajon megpirítom mindet. Egyetlen fegyverem egy fogó csipesz, amivel - zen állapotban - forgatgatom, míg a kockák minden oldala egyenletesen aranybarna lesz.
Ekkor mehet rá a szósz és továbbra is maximális fokozaton tartva, pár perc alatt meg is vagyok a raguval.
Ha menet közben igényli a vizet, akkor keveset lehet adni hozzá.

Achtung! A serpenyőből menjen egyből a tányérra, majd essünk is neki, a legkedvezőbb élmény kiaknázása érdekében.

Szólj hozzá