2019. dec 10.

Baconös cukros kalács pestóval és sült kukoricával

írta: MeSh
Baconös cukros kalács pestóval és sült kukoricával

d77232b2-183d-4ddb-9f53-c1c45cfbab71.JPEG2 személyre                                    
Elkészítés: 30 perc                                     
    
2 kerek cukros kalács
pesto, bacon
1 cső kukorica vagy konzerv
chili paprika
kukoricaliszt, rízsliszt
masala, cajun
só, törtbors
fogpiszkáló

Elvetemült kedvében az ember hajlamos olyan dolgokat összetenni, ami amúgy nem junta eszébe. Ezen pillanatok egyikében dobtam be a kosárba a kalácsot, a bacont és a pestót.
A kukorica évszakfüggő. A cső kukorica a legjobb, így szebb formát is lehet elérni. Ha nyet található, akkor meg ott a konzerv.
A törzsét, a fogpiszkálók nagyságát alapul véve, felvágom. Úgy, hogy maradjon fogási felület is rmajd rajta. Ezután, csíkonként gyönyörűen végig lehet szúrni, az egymás mellett, párhuzamosan sorakozó szemeket.
Majd lefejtem őket a csőről. kész is vannak a pálcikáink.
Ha konzervet veszek alapul, akkor macerásabb a dolog és egyesével kell felszurkálni a szemeket. Viszont ez borzastóan jó türelemjáték. Gyakorolható a Zen. Kreatívabbak készíthetnek táblázatot, hogy hányadik rudacska után jön a káromkodás, majd idegrángás. Viszont így nem kell megfőzni a kukoricát.
Ha megvagyok vele, akkor megforgatom az egészet a lisztes, sós, borsos kombóban. Majd végezetül hintek rá némi vizet, hogy jobban rá is tapadjon.
Amíg bíbelődök a többi hozzávalóval, beteszem a mélyhűtőbe. Kb. 15 percre.
A kalácsot kettévágom és rákockázok némi bacont. Ízlés szerint. Ám vigyázni kell, hogy kinek az ízlése, mert én szép módszeresen befedtem volna az egészet úgy, ahogy van, de arra járt a szebbik felem és alaposan megritkította.
Ha ezzel megvagyok, beteszem 200 fokra a sütőbe, egész csík baconök kíséretében, hogy süljenek.
10 perc után kiveszem  őket és hagyom cseppet hűlni.
Pont remek alkalom, hogy kikapjam a mélyből a kukoricákat és forró olajba dobjam. Extrém télből-nyárba effektus. De meg is van a hatása és kellemes sercegés közepette hamar ropogósra és aranybarnára sülnek a kézműves rudacskáim. Kiemelés után rögtön meghintem masalaval és cajunnal.
A kalácsokat megkenem pestóval. Alul-felül, mert úgy a jó. S így is felpuhítja a roppanás utáni réteget.
Helyezek bele a plusz baconből. Valamint chili paprikával és lilahagymával teszem emlékezetesebbé.

Miközben majszolgatom a kalácsot és mellé, egyszerre 3 pálcikáról húzom le a kukoricákat a fogammal, megállapítom, hogy legközelebb is össze-vissza fogok cikázni a bevásárló kocsival a sorok között.

Szólj hozzá