2018. júl 16.

Édes kis kosárkák

írta: MeSh
Édes kis kosárkák

edes_kis_kosarkak.JPEG4 személyre
Elkészítés: 55 perc 

1 db édesburgonya
8 tojás
paradicsom, bazsalikom
gomba, pritamin paprika
bébi spenót, fokhagyma
kolbász, TV paprika 
mozzarella, vörös cheddar
só, bors

Értem én, hogy az élet szép meg dolce vita, de azért nem árt mellé tenni ezeket a krumplis kosárkákat sem, amik tovább édesítik létezésünk.
Egy muffin sütőformára mindenképpen szükség lesz, ami minimum 8 osztásos. Ha ennél több, akkor a maradék helyek szabadon felhasználhatóak.
Élelmes magyar lévén ki is adhatod a szomszédnak bérbe a sütés ideje alatt. Hozza át a darált húst. Jó pénzért kisütöd neki pogácsáknak. De Ő ne jöjjön, - a mentalitás, az mentalitás - nem kell az okoskodása.
A krumplit lereszelem és megsózom, megborsozom. Némi olíva olajjal meglocsolom és átforgatom. Majd ez előre kicsit kivajazott formák aljába belenyomkodom alaposan.
Elősütés következik. Beteszem 200 fokra 20 percre. Egyrészt, mert a krumplinak több idő kell megsülni és a nedvességtartalmából is veszít. Másrészt a tojás szétégne 40 perc alatt.
A tojásokból most nem kell rámenni az XL-esre, mert akkor nagyon elnyomja az egészet. Itt a kisebb a jobb. Itt. Ráütöm őket a krumplik tetejére.
Aztán kezdődhet a varia játék. A párosítások, az összeillő ízkombinációkon alapulnak, de nyugodtan kísérletezhetsz lekvárral vagy kaviárral.
Mindenből csak keveset fogok tudni felhasználni, de az összes alapanyag olyan, hogy a következő napokban úgyis elfogy. 
Miután mindent apróra vágtam, a paradicsom-bazsalikom és gomba-pritamin kombóra mozzarellát teszek. A spenót-fokhagyma és kolbász-paprika kombóra pedig cheddart. Reszelve.
Ha egy kicsit kilóg a formából, ne pánikolj be, egyben marad az egész, nyugi.
20 perc múlva készen is van. Remélhetőleg a krumplid is átsült rendesen. Ha nem, akkor legközelebb nem kell annyit beletömködni.
Miután technikás mozdulatokkal kiemeltem mindet és kettéosztottam, úgy hogy mindenkinek egy-egy kosár jut mindenből, bontok hozzá egy jéghideg búzát.

Az édes burgonya kifejezetten remekül harmonizál az összes kombinációval. Valamint, hogy egy étkezés alatt négy féle ízt kóstolhatok, az hab a tortán. A többi a sörön van.

Szólj hozzá