2016. dec 18.

Sajtkrémes röszti bacon chipssel

írta: MeSh
Sajtkrémes röszti bacon chipssel

img_1580.JPG
4 személyre
Elkészítés: 55 perc

3 sárga burgonya
2 nagy répa
1 fej lilahagyma
1/4 marék snidling
2 tojás
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém
20 dkg bacon
madársaláta
füstölt trapista
só, bors

Ha közelednek az ünnepek, és a levesből is bejglit csinálnál már, akkor természetes, hogy a rösztiből tekercs lesz.
Elkészítése oly nehéz feladat, hogy ha véletlenül ott felejtem őrizetlenül a kutyával, megcsinálja mire visszaérek.
Egy edénybe felverem a tojást és hozzáadom a lereszelt krumplit és répát. Ezeket kicsit kinyomkodom, hogy jobban süljön majd. Mehet bele az apróra vágott lilahagyma és snidling is. Sózom, borsozom.
A kész masszát felhordom egy sütőpapírra téglatest formában. Hiába keresel fogást, ez is gyerekjáték.
Majd egy laza mozdulattal behajítom tepsistől a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ha nem sülne meg, akkor rá lehet hagyni még 5-10 percet. De ha izgulós típus vagy, akkor 30 perc után nyugodtan ess pánikba és add fel.
Miután megsült kellőképpen, egyenletesen felhordom rá a sajtkrémet és feltekerem. Ezt lehet sushi módszerrel a sütőpapír segítségével. Reszelek rá sajtot és visszateszem alsó-felső 200 fokra.
Ezalatt egy tepsi hátára sütőpapírt teszek. Szépen, hézagmentesen ráfektettem a bacont. Mint egy szőnyeg. Erre mégegy sütőpapír megy. S ha megvan a tekercs pirulva, akkor a tepsijét ráforgatom, és beteszem a 200 fokra 15 percre. Így sima és ropogós lesz, amit bármilyen formában tálalhatok.
Meg is van minden pikk-pakk.

Felszeletelem a tekercsem, mint a bejglit (ünnepek remember) és a baconnel meg a salátával együtt bereptetem a számba. Az ízek együtt annyira remekek, hogy megérdemelnek mellé egy sört.





Szólj hozzá