2015. aug 16.

Óriás DC Hamburger

írta: MeSh
Óriás DC Hamburger

super_dc_burger.JPG4 személyre
Elkészítés: 60 perc

50-50 dkg darált marha, bárány
4 db óriás hambi zsemle
20 dkg cheddar sajt
8 csík bacon

5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma
fél citrom

1 púpos ek. kapribogyó

Tejföl, majonéz, Worchester szósz, méz
só, bors, chili

Elgondolás, variábilisség, MekDönci és BörgerKirály unalom elengedhetetlen, hogy isteni, óriás hamburgert készítsünk magunknak. Nomeg ez százszor finomabb.
Először a szószt készítem el, az úgynevezett Ranch szószt
.
Előkapok egy nagy tálat és máris mehet bele 1/3-1/3 csésze majonéz és tejföl. Majd 1 ek. méz. Hiába bámul Micimaci angyali szemekkel elveszem Tőle és beleteszem. Majd fél citrom leve. Végül egy reszelt foghagyma és az apróra vágott újhagymák. Sóval, borssal hintem és kész is.
Jöhet a hús. Mind a kétfélét összedolgozom 4 fej vöröshagymával (amit kockákra vágtam) és egy gerezd fokhagymával (amit meg apróra (de előtte rátehénkedtem, hogy megtörjem, mint a ranchen Jack Samathara). A kapribogyót is meglapogatom szeletelés előtt. Majd az 1 tk. Worchesterrel,  sóval, borssal, chilivel és 2 ek. Ranch szósszal a húshoz teszem.
4 felé szedem. Igen, csak ennyire, ezért óriás. Mindegyik húst úgy formálom meg, hogy a közepébe 3-3 kocka cheddar sajtot teszek. Ettől még lágyabb és krémesebb lesz fogyasztáskor.
Ha van időm, akkor kb. 3 órára félreteszem, hogy hadd érjenek össze az ízek, ha nincs akkor addig, amíg megcsinálom a hagymást és a bacont.
A hagyma karamellizálása rém egyszerű. Még, az "én csak rántottát tudok csinálni", amatőröknek is simán megy. Miután csíkokra vágtam, némi olíva olajban felrakom és max. fokozat után, közepes lángon 30 perc. Puff neki ennyi volt.  A bacon még egyszerűbb. A szeleteket minden nélkül, pár pillanat alatt ropogósra kapatom. Nem véletlen, hogy ezek az amerikai cowboyok kedvencei.
A bacon fennmaradó szaftját felöntöm kis olajjal és a hústömböcskéimet 2-2 perc alatt megpirítom mind a két oldalon. Majd, hogy még jobb, lágyabb és biztos kész legyen, 10 percre 180 fokos sütőbe teszem.
S jöhet az Óriás DC hambi. A zsemle mind két oldalát megkenem Ranch szósszal.
Itt hadd jegyezzem meg, hogy a zsemle mindenképp jó minőségű és puha legyen. Legjobb saját magunk készíteni, de ez 3 óra plusz meló és egy másik történet.
Alulra 9 centis uborkát szelek. Rá pakolom a húst, amire halmozom a hagymát és a bacont. Majd megkoronázom paradicsomszeletekkel. Az egész vagy 35 dkg mennyei élvezet. Hát ezért óriási! A DC meg én vagyok.

Ekkora mennyiségű étel viszont magától nem jut célba. Ahogy a legnagyobb hajó is csak porzik a száraz mederben. Így hát máris kibontom mellé a tiszta, aranysárga világos söröket.
Szólj hozzá