2015. aug 02.

Camemberttel töltött rétes áfonyaszósszal

írta: MeSh
Camemberttel töltött rétes áfonyaszósszal

camamberttel_toltott_retes_afonyaszosszal.JPG4 személyre
Elkészítés: 30 perc

20 dkg rétestészta
20 dkg camebert
1 csokor snidling
1 citrom reszelt héja
10 dkg darált törökmogyoró
20 dkg aszalt vörös áfonya
2-3 dl Cabernet Sauvignon
Gyömbér, szegfűszeg

Biztos, hogy eltartott kisujjal iszod a vörösbort, miközben camembert kockákat rágcsálsz hozzá áfonyával. Viszont akkor már, miért ne bolondítanád meg egy kicsit, hogy kiváló legyen.
Ezen felismerést Jamie Oliverrel együtt tettem meg.
Fogom a robotgépet és beledobom a kicsire vágott sajtot, a felaprított snidlinget és a mogyoró reszeléket. Plusz belereszelem a citrom héját. Itt figyelek, mert sok a vegykezelt citrom és ha nem mosom át, akkor nemhogy egészségtelen lesz, még keserű is. Hígításnak mehet bele kicsi tejföl is. Összeturmixolom alaposan, míg úgy nem néz ki mint Hulk bőre amikor kijön a homokozóból.
A rétestésztákat szépen kinyújtott állapotukban lehelyezem és kanállal rálapátolom a masszát. Ha megvan a 8 töltött gyönyöröm, akkor pirítás előtt megcsinálom az öntetet.
Ehhez fogom a lábost és beleszórom a cukrozott áfonyát. Majd ráöntöm ellepésig a bort. Nyugalomban, mert bőven marad nekem is.
Alákapcsolok max. fokozaton. Amint elkezd forrni, le is kapcsolom takarékra (hmm, mint egy randi). Beleteszem a reszelt gyömbért és a szegfűszeget érzésre, és hagyom 5-10 percig sűrűsödni.
Majd fogok egy serpenyőt és a réteseket oldalanként pirítom, amíg szép ropogós barnák nem lesznek.

Az egészhez szervírozok salátát. Amilyet csak gondolok. Itt még meg lehet cifrázni a történetet, ha akarjuk.

Tálalás után egy kis szelet, szétfolyós, sajtos rétesre kenek áfonyaszószt és salátával abszolválom. Az élmény annyira felhevít, hogy a maradék Cabernet-vel hűtöm.

Szólj hozzá