2015. feb 15.

Tejszínes gombakrémleves baconbe tekert karalábéban

írta: MeSh
Tejszínes gombakrémleves baconbe tekert karalábéban

tejszines_gombakremleves_baconbe_tekert_karalabeban.jpg4 személyre
elkészítés: 60 perc

½ kg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 nagy karalábé
20 szelet bacon
½ zöldségleves kocka
200 ml főzőtejszín (10%)
só, bors
magvas kenyér


Tökéletes 2in1 ebéd. Jobb mint a Wash and Go.
A karalábék minél nagyobbak, annál tartalmasabb az ebéd. Gombának a méretezése most teljesen elhanyagolható. Éppen ezért össze is vágom. A vöröshagymát 8 cikkelyre, a pórét 6 oszlopra, a fokot meg 10 paralellepipedonra aprítom. Kicsit pirítok az egyvelegen, majd ellepő vízzel, leveskockával, sóval, borssal felteszem főni.
Addig a karalábékat megpucolom és kivájom a belsejét. Erre nincs adott technika, olyan, mint a fogmosás, mindenki a saját tudása szerint teszi. Vájadékot félreteszem későbbre vagy megeszem.
Mindegyiket körbetekerem baconel. Fogpiszkálóval megfogatom. No para, nem lyukad ki.
Mehet is a sütőbe 210 fokon 20-25 percre.
Közben a future leves megpuhult. Kicsit hagyom hűlni, összeturmixolás előtt. Pont annyit, mint amennyi szünetet hagyok a strandon, a csavart jégkrém és a csapolt, műanyagpoharas sör között. Majd mehet bele a tejszín és újra rottyantom, ugyanúgy mint…
Karalábé belül puha, bacon kívül ropogós lett. Belelapátolom a levest. Plusz tálalok hozzá magvas kenyérből pirítóst.

Miután megettem a levest – lö first fogás –, feldarabolom a „tányért” – lö second fogás –, és azt is megeszem a díszítéssel együtt. Ha az egész előtt nem felejtettem el aperitifet inni, akkor most jár a kísérő is.
Szólj hozzá