2015. feb 08.

BBQ Beef & Broccoli Quesadilla

írta: MeSh
BBQ Beef & Broccoli Quesadilla

bbqques.jpg

2 személyre
Elkészítés: 60 perc

2 lap tortilla
20 dkg bélszín
10 dkg brokkoli
5 dkg edami
5 dkg füstölt trappista
5 dkg kecskesajt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. füstös BBQ szósz
1 tk. koriander
tejföl, chili paprika

Hmm...elkezdesz gondolkodni, hogy ez a tésztás cucc mi is. Etted már, finom, de miért is. Queso... käse...cheese...sajt. Aha, hogy ez a mexikóiak leggyakoribb „melegszendvicse”.
A két legfontosabb alapanyag, a kukoricalisztből készült tortilla és a sajtok. Töltelék variábilis. Általános szürke megoldás a csirkés.
A bélszínt ujjnyi vastagon, kb. 6 centis csíkokra vágom. Legegyszerűbben a húst úgy lehet kordában tartani, hogy amelyik kezemmel fogni kell, azzal jól belemélyesztem a karmaimat és nem engedem (vadcsajok előnyben), míg a másikkal szeletelek.
Ha a koriandert jól összetörtem mozsárban vagy csak egyszerűen a séfkésre tehénkedve, akkor rádobom a húsra, a BBQ szósszal együtt. Lezárom, és 30 percre félreteszem. Ha van időm, meg nem adhoc jelleggel jut eszembe, hogy délben normális ember ebédel, akkor 3 órára is akár, a reggeli fogmosás után.
Míg a sütő bemelegszik 200 celsius alsó-felső fokra, a brokkolit felteszem főni. Azaz, a minifákat sós vízbe rakva puhítom.
Majd egy serpenyőben olajat melegítek takarékon. Beledobom a fokhagymát és hagyom, hogy megpuhuljon, míg érintésre behorpad.
Beledobom a húst, meg a szálasra vágott hagymát és felkapcsolom. Azért ez a sorrend, mert ha hevülő olajba teszem, akkor olyan fröcskölés lesz és mindent beterítés, hogy még Ron Jeremy is megirigyelné.
Forgatások mellett 10 perc alatt meg is van. Utána átszűröm és papírra teszem, hogy felszívja a felesleges nedveket.
Fogok egy tortilla lapot és elhelyezem rajta a már lecsöpögtetett brokkolit. Ezután szépen, arányosan a húsos cuccot is. Majd jöhet az apróra vágott sajthalmaz szétterítése. S a teteje befedésre kerül még egy tortilla lappal.
A sütőben 10 perc alatt megolvad a sajt és ropogóra pirul az egész, úgy ahogy kell neki

Akkor lesz eszméletlen finom, ha 3 féle chili paprikás tejfölös mártogatóval tálalom. Ám az aperitifet sem szabad elfelejteni, ami teljesen véletlenül van otthon, mert az Olmeca tequillla akciós volt a Zupermárketben.

Szólj hozzá