2014. okt 30.

Svéd húsgolyók spenótos-tojásos sajttekerccsel

írta: MeSh
Svéd húsgolyók spenótos-tojásos sajttekerccsel

Svéd húsgolyók spenótos sajttekerccsel.jpg

4 személyre
elkészítés 65 perc
 
1 db mirelit paraj
2 db fokhagyma
tej, liszt, só, margarin
½ kg. trappista sajt
30 dkg darált marha comb
30 dkg darált sertés lapocka
4 tojás
10 dkg. zsemlemorzsa
1 dl tejszín
½ ek só, bors, szegfűszeg
csipetnyi szerecsendió


Hamár a délelőtt elment az akciós újság alapján való bevásárlással az Interspúrban, ahol ráadásul a pénztárgép félúton meghalt és cseppet idegi állapotba kerül az ember, úgy illik, hogy egyedi kaja kombinésün szülessen.
Spenót first. Felengedem (indulás előtti mozzanat) és leszűröm a levét. Margarint, olyan 80 gr-ot felolvasztok és lisztel elkeverve kész is a rántás. Rámegy a spenót, a szétnyomott fokhagyma, sózom, és tejjel megfelelőre higítom. Well done.
Sajttekercs second. A sajtot összevágom dobókocka nagyságúra. Ha időm engedi a számokat is belelukasztom és lejátszom egy 12 személyes kockapókert. Serpenyőben felolvasztom, majd vágódeszkára öntve kinyújtom, mint a tésztát.
Spenótot és a főtt tojit egyenletesen ráhordom és szépen feltekerem az egészet, mint az utolsó cigit a buli végén.
Tekercs kész is. Ha meghűlt, utána szeletelem.
Nils Holgersson golyói third. Az apróra vágott hagymát kevés vajon megfuttatom. (szigorúan csak azért mert a fáradt hagyma a jó hagyma). A tojást felütöm egy tálba, kissé felverem és beleöntöm a tejszínt. Ebbe belehintem a zsemlemorzsit és 10 percig hagyom pihenni.
Ezután a darált husihoz adom a hagymát és a zsemlés cuccot. Fűszerek auf és jól összegyúrom.
Kis gombócokat formálok – tenyérközépben forgatva – olyan pingpong labda nagyságúakat. Szerválni, csuszát ütni most nem ér.
Sütőpapíron tepsibe helyezem, nekem tetsző formai alakzatban.
200 fokon 20 perc után felcsavarom – burzsoák, a futurisztikus oven remote-on pluszt nyomnak – 240 fokra 15 perc erejéig és utána szemmel figyelés, barnulási együttható elemzésével eldöntöm kivehetőek-e.

Kaja kész, mártás, szaft nincs. Így folyadékért kiált. Nekünk viszont nagyon jó a fülünk és meghalván ezt, pilseni típusú sört hozunk nyomban.
Szólj hozzá