2014. sze 07.

Spenót tükörtojással, krinolinnal és krumplival

írta: MeSh
Spenót tükörtojással, krinolinnal és krumplival

Spenót tükörtojással, krinolinnal és krumplival.jpg6 személyre
elkészítés 40 perc

2 db mirelit paraj
1 kg krumpli
3 fej közepes hagyma
3 db fokhagyma
12 tojás
2 db kb. 30 cm krinolin
tej, liszt, só, margarin

A spenót akkor a legjobb, ha friss. Viszont én mindig elfelejtem megvenni a piacon vagy ősz/tél van, így mirelittel csinálom. Addig is felteszem a krumplit főni, hogy haladjak.
Szóval a spenótot felengedem és leszűröm a levét. Popey azt is megkajálná, de mi már elég szép alkarral rendelkezünk.
Margarint, olyan 80 gr-ot felolvasztok és lisztel elkeverve kész is a rántás. Rámegy a spenót, a szétnyomott fokhagyma, sózom, és tejjel megfelelőre higítom. Hát nem volt valami nehéz.
A krumpli, hagymás tört lesz. Ujjnyi olaj a serpenyőbe és máris mehet bele az apróra vágott hagyma.
Ez üvegesre pirítom és beledobom a közben megfőtt és megpucolt krumplit. Összekeverem és kész. Ez sem a kihívás része volt a dolognak.
Krinolin. Na ez meg egyenesen rémkönnyű. Krinolinokat hosszába vágom egy jól irányzott mozdulattal vagy kettővel. Szép, nekem tetsző egységekre vágom. Majd beirdalom, mint a szalonnát a kertipartihoz. Kevés olajon megforgatva pirítom.
Lekapom és még hirtelenjében a tojásokat is megsütöm.
Voálá, pikk-pakk, fertig.

Végül is minden megvan benne, ami kell a szervezetnek. Protein, fehérje, keményítő, zsír. Azaz, nagyon zsír.

Szólj hozzá