Bolognai Spagetti
Bejegyzés alcíme...
6 személyre
elkészítés 60 perc
25 dkg darált marhahús
25 dkg darál sertéshús
80 dkg paradicsom
500 ml paradicsompüré
10 dkg trappista sajt
10 dkg karaván sajt
10 dkg parmezán sajt
1 fej vöröshagyma
3 db közepes répa
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej zeller
½ spagetti tészta
só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
Az én változatom. Mielőtt okkult olasz gasztro társaságok felkutatnának!
A hagymát és a répát apróra vágom. A zellert a lereszelem. Fogok egy serpenyőt, olyat, hogy azért majd 1,5-2 kiló cucc beleférjen.
Olajat öntök a serpenyőbe és beledobom a hagymát és a répát. Max fok.
5 perc múlva (lehetne eme jelenet címe is) a zellert is. Jól átforgatom. 5 perc múlva beleteszem a marhahusit. Átforgatíren und 5 perc múlva (!) beleteszem a sertéshusit is. Ezzel is forgatás és 5 perc múlva (!!) beleteszem a paradicsomot.
Filmes trükk: 20 perccel korábban. A paradicsomokra, miután bevágtam 4 felé, mint a karácsonyi narancsot hámozás előtt, forró vizet öntök és 5 perc (!!!) áztatás után lehúzom a héját. Felkockázom.
Vágókép: szakács sörtől gyöngyöző pohara.
S mehet tovább.
Miután benne van a paradicsom. Sózom, borsozom. Teáskanálnyi bazsalikom, oregánó és kakukkfű és reszelt fokhagyma is mehet bele. Ráteszem a fedőt és közepes fokozaton 20 percre otthagyom. Ezalatt felteszem és megfőzöm a tésztát. Megjegyzést nem igényel. Csak annyit, hogy ne főzzük szét magyar szokás szerint a tésztát per favore.
20 perc után beleteszem a paradicsompürét és még 10 percre fedő alatt, hagyom munkálkodni a masszát.
Ezek után csak annyi van hátra, hogy levegyem a fedőt, megkóstoljam, kevés fűszert még tegyek hozzá és 6/9-es fokozaton besűrítsem 15 perc alatt.
A főtt tésztára rákanalazom a szószt és az lereszelt, összekevert sajtkombót.
Könnyen csúszik, nagyon finom, laktató. Kísérem 2-4 dl vörösborral és alszom egy jót! Vagyis mind a 6-an!