2014. sze 07.

Bolognai Spagetti

írta: MeSh
Bolognai Spagetti

Bejegyzés alcíme...

Bolognai Spagetti.jpg6 személyre
elkészítés 60 perc

25 dkg darált marhahús
25 dkg darál sertéshús
80 dkg paradicsom
500 ml paradicsompüré
10 dkg trappista sajt
10 dkg karaván sajt
10 dkg parmezán sajt
1 fej vöröshagyma
3 db közepes répa
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej zeller
½ spagetti tészta
só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű

Az én változatom. Mielőtt okkult olasz gasztro társaságok felkutatnának!
A hagymát és a répát apróra vágom. A zellert a lereszelem. Fogok egy serpenyőt, olyat, hogy azért majd 1,5-2 kiló cucc beleférjen.
Olajat öntök a serpenyőbe és beledobom a hagymát és a répát. Max fok.
5 perc múlva (lehetne eme jelenet címe is) a zellert is. Jól átforgatom. 5 perc múlva beleteszem a marhahusit. Átforgatíren und 5 perc múlva (!) beleteszem a sertéshusit is. Ezzel is forgatás és 5 perc múlva (!!) beleteszem a paradicsomot.
Filmes trükk: 20 perccel korábban. A paradicsomokra, miután bevágtam 4 felé, mint a karácsonyi narancsot hámozás előtt, forró vizet öntök és 5 perc (!!!) áztatás után lehúzom a héját. Felkockázom.
Vágókép: szakács sörtől gyöngyöző pohara.
S mehet tovább.
Miután benne van a paradicsom. Sózom, borsozom. Teáskanálnyi bazsalikom, oregánó és kakukkfű és reszelt fokhagyma is mehet bele. Ráteszem a fedőt és közepes fokozaton 20 percre otthagyom. Ezalatt felteszem és megfőzöm a tésztát. Megjegyzést nem igényel. Csak annyit, hogy ne főzzük szét magyar szokás szerint a tésztát per favore.
20 perc után beleteszem a paradicsompürét és még 10 percre fedő alatt, hagyom munkálkodni a masszát.
Ezek után csak annyi van hátra, hogy levegyem a fedőt, megkóstoljam, kevés fűszert még tegyek hozzá és 6/9-es fokozaton besűrítsem 15 perc alatt.
A főtt tésztára rákanalazom a szószt és az lereszelt, összekevert sajtkombót.

Könnyen csúszik, nagyon finom, laktató. Kísérem 2-4 dl vörösborral és alszom egy jót! Vagyis mind a 6-an!

Szólj hozzá