Tepsis csirke
3 személyre
elkészítés 70 perc
3 db alsó csirkecomb (fogóshusi)
1 db csirkemell
4 db teljes csirkeszárny
2 db répa
6 db krumpli
2 gerezd fokhagyma
majoranna, bazsalikom, oregánó
só, bors, olaj
A csirke részei szabadon választhatóak. Nekem most így tetszett. Előre szólok nem nagy kunszt.
Fogom a csirkéket és hártyázás és mosás után a sütő közepébe helyezem. Dekoratőrök előnyben.
Kicsit megsózom és beledörzsölöm.
A krumplit és a répát megpucolom. Ez lehet nem elég köretnek, de ekkora a tepsi. Ezért a 3 személy is. Kell mellé csinálni rizst és akkor nincs para. Répát cikkelyezem a krumplit meg hasábolom.
Most fogok egy műanyag edényt és beledobom őket. Érzéssel –nem szeretetre, meg meghatottságra gondolva – ráöntök egy adag olajat. Belepaszírozom a fokhagymát. Teáskanálnyi sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal és oregánóval megszórom és az egészet jól összekavarom.
Majd a tepsi maradék részére egyenletesen eloszlatom.
Ami az edényben maradt zöldes lötty, azt a csirkére folyatom.
Az egész alá pici vizet teszek, lefóliázom mit alu und fertig.
Users manual a következő. Sütőbe helyezem 210 fokra 35 percre majd fólia eltávolítás után 245 fokon 15 perc.
Rém egyszerű és könnyedén megmarad az egész délelőtt teljesen más felesleges dolgokkal való elszöszmötölésre!