2014. sze 06.

Sonkás hasé

írta: MeSh
Sonkás hasé

Sonkás hasé.jpg8 személyre
elkészítés 90 perc

40 dkg sertés párizsi
10 dkg zsírszalonna
1 fej hagyma
10 dkg trappista sajt
2 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
1 teáskanál pirospaprika, kömény, só
40 dkg liszt
1 tojás
2 teáskanál só
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
csipet kömény

Igen, hoppá! Egy milliméter sonka sincs a hozzávaló között. Ez olyan mint a külföldi filmcímek magyarra fordítása.
Előszedem a robotgépet - NDK levehető előlapos – és belekockázom a párizsit, szalonnát, hagymát. Belereszelem a sajtot és a fokhagymát valamint mehet bele a tojás sárgája, a paprika, a kömény és a só.
Jól összeturmixolom. Ha közben zenét hallgatok, akkor annak a ritmusára nyomkodom a gombot, hogy élvezetesebb legyen. Kész is a „sonka”.
Most jön a tészta. Az alsó hat összetevő.
A lisztbe kockázom a margarint és összemorzsolom. Célszerű ez előtt mindent odakészíteni, hogy ne mancsos kézzel kelljen elővenni.
Mehet bele a só, a tojás, a kömény meg a tejföl. Összedolgozom. Ha először csinálod, akkor youtube-on leshetsz.
Berakom a tésztát 30 percre a fagyasztóba.
Filmes snitt és kiveszem. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, alsó felső funkcióra.
A tésztát szépen egyenletesen kinyújtom, majd rákenek egy kellemes réteg „sonkát”. Majd felhengergetem, mint a buli előtt a szőnyeget.
Ha jók voltunk, akkor 4 db kb. 30 centis hasénk van. Ezeket megszurkálom villával és megkenem az eddig fel nem használt tojásfehérjével, amit nem kellett volna eldobni következő utasításig.
Irány a sütő 20 percre. Majd 210 fokra csavarom fel és még 15 perc. Ha szétnyílik nem baj, mindig szétszokott, akkor jó.

Tökéletes étek kártyapartikhoz vagy csak esti sörözésekhez a barátokkal!

Szólj hozzá