2014. sze 06.

Egybesült malackadarabka tepsis krumplival

írta: MeSh
Egybesült malackadarabka tepsis krumplival

Egybesült malackadarabka tepsis krumplival.jpg6 személyre
elkészítés 2 óra

1,5 kg sertés comb
10 gerezd fokhagyma
12 db közepes krumpli
3 fej vöröshagyma
2 evőkanál só + csipet
10 szem bors
6 szem boróka
kömény, majoranna
6 szelet kenyérszalonna ( de akár bacon is jó)
1 kis KV

Időileg pánikolást rögtön szüntessük meg. A mi dolgunk az egésszel kb. 40 perc, többit a háztartási elektronika végzi.
Megfogom a szép, termetes husit. Csak a porcot és a keményebb hártyát vágom le. Zsiradék maradjon, ettől lesz záftoss.
8 gerezd fokhagymát félbevágok. Kedves bölcsészek ez azt jelenti, hogy 16 darab egységszeletem lesz.
Fogom a kést és a husit megszúrom – kb. 2 cm mélyen – és beledugom a fokhagymát. Ezt kell arányosan az egész felületre megcsinálni 16-szor. Ide némi térlátás és bohémizmus azért szükséges, gondolván Picasso-ra vagy Dali-ra.
Ha kész vagyunk ezzel – a 16 dugás 2 perc alatt, pornófilmeket megszégyenítő módon – akkor a 2 evőkanál sót rászóróm és beledörzsölöm. Mint a téli havas táj úgy néz ki az egész.
A kukta aljába annyi olajat öntök, hogy épp ellepje. Finoman belehelyezem a hús. Beleszórom a borsot és a borókát – kezdőknek: olyan mint a bors csak 2x nagyobb, mint a saját énképed a fitneszideáloddal együtt – egyenletesen. Rászórok 1 csipetnyi köményt és 3 csipetnyi majorannát. Most meg nyári hegyoldalnak néz ki az egész. Kicsit meghintem még olajjal, kb. nagyon pici. Plusz 2 fej vöröshagymát 8 felé vágdosva rádobálok.
Lezárom a kuktát és max fokon, amíg el nem kezd sziszegni otthagyom. Tapasztalat alapján, egy cigi.
utána közepes hőfokon felteszem 70 percre.
The tepsis krumpli is very egyszerű. A sütőt bekapcsolom 215 fokra ala celsius. A krumplikat megpucolom és gerezdekre vágom. Fogok egy tepsit, amibe pont - james pont - belefér és beleteszem. Ugyanide a szálasra vágott 2 fej vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Teszek rá csipet sót és borsot. Átforgatom az egészet. 1 deci vizet még alá, hogy ne pörkölődjön. Alufóliával lezárom. 35 perc 210-en aztán fólia le és 245-ön 15 perc. Undfertig.
Na husi elkészült. És a krumpli is közben. Tök jók vagyunk. Megvan a meleg sütő és a beleteendő következő.
Egy tepsibe (gyűlik a mosogatni való) átrakom a husit finoman. a levet rá- és melléöntöm (amiben megfőtt, capishe!?) . Plusz a szupertitkos módszerrel a KV-t körös-körül zaftba. Ne kérdezd miért. Csak fákinggúd!
Most a 6 szelet szalonkát rápakolom és sütőben 15 perc alatt rápirítom! (210 fok)

Évszázad malachusija ezzel Done! Tepsis krumplival körberakom és pukkadásig eszem magam!

Szólj hozzá