2022. sze 08.

Spenótos-fetás gözleme

írta: MeSh
Spenótos-fetás gözleme

gozleme.jpg2 személyre
Elkészítés: 45 perc                                                                
    
300 g finomliszt
30 ml olívaolaj
50 g joghurt
125 ml víz
1 ek. só
50 g feta sajt
50 g spenót

Sosem fogom olyan laza egyszerűséggel elkészíteni, mint Cipruson a "Gözleme nénik", s olyan sebességgel.
Ám szerencsére egyszerű mozdulatsorokkal kivitelezhető.
Lisztet, sót, olajat, joghurtot és a vizet egy tálban alaposan összedolgozom.
A kezdeti mancsosságból szépen átmegy egy nagy, összeállt golyóvá. Ezt fólia alatt hagyom 20 percet pihenni.
Majd négyfelé szedem.
Még egyszer átgyúrom kinyújtás előtt.
Direkt megnézve egy videót, hogy a nénik hogy csinálják a szuper hosszú nyújtófájukkal, örömmel konstatáltam, hogy nekem nem lesznek ilyen légies mozdulataim.
Lehető legvékonyabbra nyújtom.
A spenótot és a sajtot összedolgozom.
Felhordom a tésztára. Próbálok utána, minél kevesebb hajtogatást eszközölni. Így jobban pirul és a beltartalom is kellemsebben sül.
Persze ehhez a legnagyobb serpenyőmet használom. Van aki trükkösen, megfordított tepsit használ.
Olíva olaj legyen alatta, hogy ne égjen meg.
Snidlinges-tejföl mártogatóst ér hozzá csinálni.

Hamar kész van mind. Felvágom őket, megesszük, éhséget csillapítottuk, minden jó.

Szólj hozzá