2018. júl 22.

Mangó chutneys papucs

írta: MeSh
Mangó chutneys papucs

mango_chutney_gyors_lepeny.JPEG2 személyre
Elkészítés: 15 perc 

80 gr búzalzst
4 gr sütőpor
80 gr natúr joghurt
4 tojás
2 ek. mangó chutney
chili paprika
2 szelet proscuitto
olíva olaj, só

Nem egy hagyományos szendvics az tuti, de ha majd beleharapsz és az összetevők aromái elkezdenek keveredni a szádban, rájössz, hogy megérte, az életben vannak még csodás dolgok.
Plusz az egész művelet nem tart több ideig, mint egy mosogatás. Jó, azért ne ijedj meg, manapság majdnem biztos hogy van mosogatógéped, vagy netalántán ezért fizeted miss Lopezt.
Első körben felrakom a tojásokat főni. Mire azok készen vannak, a többiek is felsorakoznak.
A lepénykék lekészítéséhez összekeverem a lisztet, a sütőport és a joghurtot. Megöntözöm némi olíva olajjal, sózom és összegyúrom. Lisztes felületen természetesen. Nyújtok rajta párat és megformázom. Nem muszáj ovális formára, de úgy a leggusztább és a legjobban kezelhető is.
Egy felhevített serpenyőben oldalanként addig fordítom, míg szép pettyes nem lesz mind a két oldala, mint én, annak idején a pubertásom fénykorában.
A tojásokra közben oda kell figyelni, mert 5 percesek készülnek, hogy a közepe kicsit lágy maradjon. Aroma keveredés szempontjából nagyon fontos. Ha a szópoénok császára vagy, a kisebbségi réteggel, akkor se most viccelődj.
Mangó chutney egy páratlanul zseniális cucc. Elkészítése nem egy ördöngösség. Viszont most spórolunk az idővel és a Tacskóban az indiai résznél amúgy is leértékelés volt a múlt héten.
Ha megpucoltam a tojásokat, készen is vagyok mindennel. Már csak a rétegeket kell egymásra helyezni.
Még melegen fogyasztani az ideális.

Az élményt nem lehet leírni, át kell élni. Ahogy megízleled a falatokat, még a cenosillicafóbiádról is megfeledkezel, de szerencsére van, aki észnél marad és tölt Neked.

Szólj hozzá