2018. júl 05.

Tarka lasagne

írta: MeSh
Tarka lasagne

tarka.JPEG4 személyre
elkészítés 60 perc

20 dkg darált sertés
2 répa
125 gr spenót
20 dkg csiperke gomba
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szelet bacon
1 csomag levelestészta
6 lap lasagne tészta
mozzarella sajt
főzőtejszín
citrom
friss bazsalikom, oregáno
petrezselyem
só, bors

Vidám étel és verőfényes napsugár, a jó hangulat s boldog élet Terád vár. Ezzel a szlogennel meg is nyithatnám a falatozómat Balatonakalin. De inkább csak az ismerősöket riogatom a hobbi kreálmányokkal.
Egy robotgépre és egy serpenyőre mindneképpen szükségem lesz, amiket majd menet közben 3-4x átmosok. Kivéve, ha éppen arabra fordítják Neked dubaiban a receptet, akkor felejtsd el, nálad minden egyszer használatos.
Robotgép egy. A paradicsomot, 2 gerezd fokhagymátval együtt beledobom a gépbe. Melléteszek érzésre bazsalikom és oregáno leveleket. Alaposan megsózom, megborsozom és már rá is nyomok a zúzó gombra.
Serpenyő egy. A darált húst, némi apróra vágott hagyma és fokhagyma kíséretében margarinon megpirítom. Majd összerottyantom a szósszal.
S2. A megpucolt gombát összetördelve megkapatom.
Nem kell a vágással bajlódni, mert úgyis a gépbe kerül. Sheldon mentalitásúaknak, meg sem szólaltam. Pici, vagy semennyi olaj nem kell alá. Sózni ezt is lehet bátran.
R2. Majd áthelyezem ide az egészet és petrezselyemmel együtt zuzzantom.
S3. A spenótot, pirított baconon megfonnyasztom és tejszínnel besűrítem cseppet. Ez ennyi.
S4. A répát lereszelem. S igen, jól konstatáltad, no more R. De ha már úgy vagy vele, hogy elővetted, és olyan nincs, hogy nem használod, akkor habosíthatod benne a sörödet.
A lereszelt répát is kicsit pirítom. Borsozás után facsarok rá némi citromot, hogy kellemesen kimarja az ízét.
Míg a lasagne tészták félig megfőnek a bő, sós vízben, felengedem a leveles tésztát. Vagyis ezek már megvannak, mert rutinos csókák vagyunk mink ám.
A leveles tésztába azért fogom becsomagolni az egészet, hogy minden ízt benn tartson, és még pluszba legyen egy kellemesen ropogós réteg is.
Ez nem flancolás, mint ahogy első blikkre tűnik. Ez hasznos és finomabb végeredményt biztosít. Szkepticizmusod továbbra is irányíthatod a gasztro-realityk végtelen szuvidálására.
A leveles tésztát miután beliszteztem, középre helyezek két lasagne tésztát keresztbe. A mi mellette kilóg, azt meg késsel becsíkozom, hogy majd rá tudjam hajtani.
Ha nem vagy vizuális típus, most hagyjad a pitlibe az egészet. Csak felidegesíted magad. Az meg árt a szívednek. S nehogy már egy recept miatt ints búcsút hamarabb ennek a világnak.
Miután megvagyok az első réteggel, úgy kenem meg, hogy a két keresztbe tett lasagne-t hosszába. Mert erre kerülnek innentől egymásra a rétegek. (tényleg ne olvasd tovább, a szíved a tét)
Mostantól egyedileg variálhatóak a rétegek. Lényeg, hogy mindenhova kerüljön pluszba sajt is.
A végén egy lappal és áthajtásokkal zárom az egészet.
Tojással megkenem és a sütőben 200 fokon 25 perc alatt meg is van.
Ha letelt az idő és kivettem, akkor nem esek neki rögtön a vágásnak. Kivéve persze ha meg akarom magam égetni és szeretek káromkodni, mialatt szétfolyik az egész.
Megszórom a tetejét sajttal és friss petrezselyemmel. Pihentetem 10-15 percet.

Kurjangatva összehívom a családot a tarka-barka fogáshoz. A sunshine, happiness teljes kibontakozásához, még egy Fuxli-t is az asztalhoz ültetünk.

Szólj hozzá