2015. nov 01.

Klasszikus paprikás csirke

írta: MeSh
Klasszikus paprikás csirke

klasszikus_paprikas_csirke.jpg4 személyre
Elkészítés: 60 perc

1 egész csirke vagy preferált részek
4 dl tejföl
2 dl víz
2 ek. pirospaprika
2 fej vöröshagyma
só, bors

Oly könnyedén elkészíthető, mint a hámozott szotyi. Persze ez sem mehet extrémizáció nélkül. Amikor, 3 órás alvás után
szépen megkérnek, hogy mi lenne, ha ma klasszikus paprikás csirke lenne és csak annyi jön át, hogy valami spartcus archivál vízbe kenve...két-kóla-plusz-vörösbika és megvan a megfejtés.
Így már kora reggel a piacon (üres)üveges tekintettel megvettem mindent. S hazaérvén jó alaposan átmosom a csirkét. Ezután feldarabolom (mint klasszikusan Freddy vagy Jason a delikvenst). Félreteszem (mint klasszikusan a politikus az átlagember érdekeit).
Fogom a serpenyőt és beleteszem az apróra vágott hagymát. Megdinsztelem és paprikázom. Utána rögtön rá is teszem a csirkehúst és körbeforgatva megpirítom (mint klasszikusan David Hasselhoff saját magát a Baywatch parton).
Ezután felöntöm a tejföllel és a vízzel. Remélhetőleg ez pont ellepi (mint klasszikusan az átlagmunkást a meló), majd sózóm, borsozom. Ráteszem a fedőt és alacsony lángon 50 percig főzőm. Megszurkálom és időnkét menet közben meg-meg rázom a serpenyőt (mint klasszikusan hülyegyerek a pofonfát).
Közben kifőzők tésztát vagy csinálok klasszikusan nokedlit.

Ennyi volt, kész is, ehető is, finom is. S hogy mit iszunk hozzá, az már szinte klasszikus...

Szólj hozzá