2015. jan 11.

Csirkefenyves spenótos krumplipüré dombon

írta: MeSh
Csirkefenyves spenótos krumplipüré dombon

csirkefenyves_spenotos_krumplipure_dombon.jpg4 személyre
elkészítés 45 perc

8 csirke felsőcomb filé
2 gerezd fokhagyma
1 ek. oregáno
1 ek. petrezselyem
1 citrom
1 natúr joghurt
1 tk. rózsabors, tengeri só
½ kg krumpli
¼ kg friss bébispenót
10 dkg margarin
tejszín

Zsenge, könnyű egy étel ez.
Ha a hús előkészítés nem megy, akkor lehet szólni Neo-nak. Az operátor betölti neki a combfiléző programot és kész is (addig meg eldumcsizok a piros ruhás csajjal).
A pác egyszerű. Turmix-ba a fokhagymával, oregánóval, petrezselyemmel, rózsaborssal (ha itt derül ki, hogy félreolvastuk a receptet, akkor meg kell inni a rosét és kész), sóval, reszelt citromhéjjal, plusz némi belenyomott citromlével. Természetesen a joghurttal is. Kellemesre zizzentem az elegyet.
A húst célszerű félbe vágni, hogy vékony legyen és így egy pálcikára majd kettőt húzni. Meghengergetem a pácban és 20 percre félre teszem. Pont a beáztatott pálcikák mellé.
Felteszem a krumplit főni. Na, ez is pont  20 perc. Ez a szabad foglalkozás ideje. Munkamániások elküldhetnek 47 e-mailt, gyúrás őrültek lenyomhatnak 132 fekvőtámaszt, nem normálisak megnézhetnek 2 rész SpongyaBob-ot. A 13. percben azért a sütőt bekapcsolom.
A húsos rudakat rácsos tepsibe teszem, majd a sütőbe 250 fokon, grill funkcióra és 5 percenként forgatok rajta egyet. Ennyi.
Míg megsül a "fenyves", megcsinálom a "dombot". Oly egyszerűen, hogy összetöröm a megfőtt krumplit. Összekeverem tejszínnel és margarinnal, megfelelően krémesre. Serpenyőben olajat hevítek, rádobok egy szétnyomott fokhagymát és a spenótot. Fedő alatt, fokozat visszavétellel, megpárolom 322 másodperc alatt. Hozzákeverem a krumplipürét és kész is a „domb".

Feltálalom az ételt. Mellé stílusosan „ivólevet” öntök. S akár tettem munkavédelmi sisakot a fejre, akár nem, nekilátok a favágásnak.

Szólj hozzá