2014. sze 07.

Batyus tarja

írta: MeSh
Batyus tarja

Batyus tarja.jpg4 személyre
elkészítés 70 perc

4 szelet sertéstarja
4 db krumpli
4 db répa
4 marék borsó
4 gerezd fokhagyma
4 db 5cm-es kolbász
2 vöröshagyma
16 szelet bacon
8 evőkanál mustár
1 kávéskanál só
2 kávéskanál majoranna
Alufólia

A hentestől szép ujjnyi vastag, tenyérnyi – 30 éveiben lévő átlagos testalkatú férfié – tarjákat kérünk. Vagy válogatunk a Tecsóba a fóliázottak között.
Egy batyuról lesz szó, tehát a vonatkozó bekezdéseket 3x újra kell olvasni.
Fogok 2 evőkanál mustárt és összekeverem 1 gerezd reszelt fokhagymával, ¼ kávéskanál sóval, ½ kávéskanál majorannával.
Tarját kiklopfolom. Itt kiadható a feszültség. Majd beleforgatom a mustáros pácba.
Alufóliából két 40 cm-s darabot kereszt alakban egymásra teszek. Közepére egy csík bacon-t és ráplaccsantom a husit. Az összes pácot ráhordom.
Összevágok egy – megpucolt – krumpli, répát, ½ hagymát, kolbit és a marék borsóval a hús tetejére teszem. 3 szelet (4-1, a matekzsenik kedvéért) bacon megy a tetejére.
Bezárom a batyut. Mehet az újraolvasás.
Sütőben 210 fokon 35 perc, utána 225 fokon 15 perc.

Könnyen elkészíthető, jópofa kaja, mindenestül. A batyut tányérra teszem és lecincálom – újabb szórakozási pont – róla a fóliát. Eszem.

 

Szólj hozzá