DiliChef

Az ételek pont olyan harmonikusak és szépek, mint az élet. Étkezz úgy, ahogy élni szeretnél. :)

Utolsó kommentek:

Kedélyes Paraszt 2023.05.13. 05:52:50

ezt a receptet a minap lattam jamie olivrtol.

Bejegyzés: Sütőtökös rizs és fehérbab ragu

tasizsu 2022.02.17. 15:51:34

én haverom! :))

Bejegyzés: Pasta alla Norma

A fickó 2022.02.17. 12:50:27

@MeSh: "Autentikus vonalon indultam, de végén "magyarosítottam" és nem a kiváltó reszelt kemény változatot használtam, hanem a bekeverhető lágyat."
A ricotta salata amit autentikusan a norma tetejére reszelnek az egy érlelt igen sós préselt juhtúró, tehát nem sok köze van az édes ricotta-hoz. :) Pecorino-val váltható ki leginkább és akkor nem tévedünk akkorát, de a paradicsom szószba nem keverünk ricotta-t. :)
Ha valakit érdekel tudom, hogy hol kapható.

Bejegyzés: Pasta alla Norma

Bébébé 2022.02.17. 09:12:24

értem, értem, köszönöm, szuper!!!

Bejegyzés: Pasta alla Norma

MeSh 2022.02.17. 09:08:54

Igen-igen. Autentikus vonalon indultam, de végén "magyarosítottam" és nem a kiváltó reszelt kemény változatot használtam, hanem a bekeverhető lágyat. Nálunk könnyebben elérhető és érthető.
Feltéve, ha jó verziót mentek el és nem a félúton levőt, amit kiszúrtál. :)

Bejegyzés: Pasta alla Norma

Bébébé 2022.02.17. 09:04:10

bocs, a ricottat látom belekevered a paradicsomszószba, felületesen olvastam, ezer bocs....

Bejegyzés: Pasta alla Norma

Bébébé 2022.02.17. 09:03:09

Igen, így már kicsit jobban érthető, köszönöm!

Bár lehet, hogy egy kicsit előbb járt a szám, mint az eszem, utánanéztem, mert ez a ricottás változat kicsit furi volt számomra. (A ricottát egyébként belekevered a paradicsomszószba? Erről nincs említés a leírásban...)

Na mindegy, szóval nem találtam a Phaidon féle Silver Spoonban "alla Norma" receptet, a szintén Phaidon kiadású Sicily szakácskönyvben viszont van, és ott is ricottát használnak, viszont kemény, reszelhető ricottát!!! Szóval itt a csel, hogy valószínűleg az autentikus recept nem parmezánt/pecorinot használ, hanem kemény, reszelhető ricottát, és innen jönnek a bonyodalmak, illetve különböző recept változatok...
Mindenesetre érdemes lesz kipróbálnom...

Bejegyzés: Pasta alla Norma

MeSh 2022.02.17. 08:24:54

@Bébébé: Teljesen igazad van! Régi verziót mentettem be és ott "és" volt. De szétszedtem és korrigáltam. Many thanks a jelzésért. :)

Bejegyzés: Pasta alla Norma

Bébébé 2022.02.17. 08:15:52

Hogyan csereszabatos egymással a parmezán és a ricotta?

Bejegyzés: Pasta alla Norma

Sólyom Tomi 2022.02.11. 13:01:43

Nagyon jól néz ki, amennyire csak egy leves kinézhet!

A pak choi nagyon finom, csak iszonyú drága. Viszont ha valaki tud szerezni palántát, és van hol termessze, hálás tud lenni, mert nem igényel különösebb törődést.

Amúgy az ott nem csiperke a felső részén a tányérnak? Alatta látom, hogy laska van, de mintha csiperke is keveredett volna bele.

Bejegyzés: Gyömbéres pak choi leves

Sólyom Tomi 2020.06.10. 15:19:35

"Véletlenül sem ejtegetem be gyors, hirtelen mozdulattal, hátha szétpattan és nemcsak az ételt, de lehet, hogy a látásom is bukhatom."

Bezzeg a himalájalakó macho-k hegggesztőszemüvegben konyhamáguskodnak, és máris nincs semmi gond.

Bejegyzés: Gombás-spenótos-sonkás quesadilla tavaszi salátával

MeSh 2020.06.03. 15:45:07

Igazad van, hülyeséget írtam, természetesen vaj. Javítom, köszi! :)

Bejegyzés: Muszaka

Nand 2020.06.03. 08:21:12

Azért a margarin meglepő, pont besamelhez??

Bejegyzés: Muszaka

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2020.04.16. 14:30:19

@Geolány: Ezt persze nem Kubában eszik, hanem Floridában a kubai emigránsok, olaszok és az amerikaiak. Mondjuk ők kevésbé magyarosan készítik, a sertéshúst korianderrel, mentával, oregánóval és köménnyel pácolják.

Bejegyzés: Cubano szendvics

takacsveca93 2019.07.06. 18:11:39

11 hozzávaló elég és két személyre elkészíthető ez az isteni csoda. Kipróbáltam, mert volt itthon tofu meg a többi hozzávaló is, csillagos ötös :) www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-04-07-2019/ a többi hozzávalót megnéztem neten, hogy mennyiből jönnék ki, találtam egy oldalt, ahol le tudom ellenőrízni az árakat

Bejegyzés: Fügemustáros tofu szendvics

GGy 2019.01.21. 08:56:06

".... a pincéből előszivárgó ősmagyarok...." Ezt muszáj volt?!

Bejegyzés: Chorizo szivarok

reparon 2018.12.19. 22:58:46

Szuper, és szellemesen fogalmaztad meg,- hajrá!

Bejegyzés: Hortobágyi húsos palacsinta

Attilajukkaja 2018.10.29. 12:44:11

@látjátok feleim szümtükkel:
Ilyen "bölcs" emberrel régen nem találkoztam már!!!! ... Szerencsére. :o/
Csak azt nem értem, miért olvasgatsz ilyen recepteket, ha neked a híg cukros vízbe mártott korpás kenyér az élvezetek netovábbja. Na csá!

Bejegyzés: Narancsos sertésszűz, spenótos krumplipüré és rozmaringos céklachips

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.28. 15:55:50

@Attilajukkaja:

Úgy látszik sok mindent nem tudsz. Pedig ahhoz, hogy megértsd a körülötted lévő világot, nem árt a sok tudás.

Bejegyzés: Narancsos sertésszűz, spenótos krumplipüré és rozmaringos céklachips

Attilajukkaja 2018.10.25. 16:14:35

@látjátok feleim szümtükkel:
"Lehet, hogy te így is szereted, jó étvágyat hozzá!"
Még nem tudom, nem kóstoltam.

"Amikor a magyar népek cukros kenyret ettek, nem volt módjuk kenyérpudingot készíteni."
Bocsánat, nem tudtam, hogy annyira szegények voltatok, hogy tejre és tojásra sem tellett.

Bejegyzés: Narancsos sertésszűz, spenótos krumplipüré és rozmaringos céklachips
süti beállítások módosítása