Sajtos-sütőtökös burgonya gratin
4 személyre
Elkészítés: 110 perc
60 dkg krumpli
60 dkg sütőtök
200 g füstölt tofu
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
150 gr reszelt sajt (vegán)
500 ml vegán tejszín (Vemondo)
1 ek. juharszirup
1 ek. morzsolt kakukkfű
1 tk. őrölt pirospaprika
1 csipet szerecsendió
1 tk. só
1 csipet bors
Ha eljön az az időszak, hogy nem tudsz úgy belépni egy boltba, hogy ne akadjon meg a szemed az őszi dekoráción és kínálaton, akkor biztos, hogy tök is van valahol.
A gratin általában egy nagy tálban készül, jó kis tejszínes vagy vajas alappal. Úgyhogy ehhez fogom tartani magamat.
Első mozzanatként megcsinálom a legtöbb előkészületet igénylő részt és az apróra vágott hagymákat elkezdem vajon megfuttatni.
Épp csak addig míg a tofut felkockázom. Nem ...