Hokkaido penne
4 személyre
Elkészítés: 120 perc
400g penne tészta
1 db átlagos hokkaido tök
2 doboz zabtejszín
2 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
250 g koktél paradicsom
1 marék dió
1 ek. morzsolt kakukkfű
1 ek. morzsolt rozmaring
1 tk. só
1 csipet bors
Szeretek ezzel a tökfejjel dolgozni, mert azon kívül, hogy az előkészítése is sokkal kellemesebb, az íze sem oly édes, valamint magasabb a vitamin- és ásványanyagtaralma.
Kettévágás után megszabadítom a beltartalmától kis, japán gömböcömet. Majd egy éles kés segítségével apró kis darabokra vágom. Fontos, hogy éles legyen, mert akkor 2 perc alatt megvan és szitkozódásmentes.
Hámozni nem kell, ez is egy előnye.
Ha ez kész, akkor a felületesen szeletelt paradicsommal és lilahagymával egy tepsibe ...
4 személyre
4
4
4
4 személyre
4 személyre
4 személyre
4 személyre
2 személyre
4 személyre
4 személyre