2018. júl 10.

Hústekercs párolt zöldbabbal

írta: MeSh
Hústekercs párolt zöldbabbal

tekercs.JPEG2 személyre
elkészítés 65 perc

1 szelet sertés karaj
1 csirke felsőcomb filé
10 szelet bacon
5 dkg csirkemáj
1 ek. kapribogyó
30 dkg mirelit vágott zöldbab
3 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
cajun, mustár
só, bors

Megbeszéltük, hogy vega nap lesz. Ám a nagybevásárlás mindig keresztbe tesz. Porciózás és lefagyasztás után, a maradékok egy rettenet finom hústekercset eredményeznek.
Többféle hús, sokféle fűszerrel csakis jó lehet. A bab meg vega. Pipa.
Mind a pipit, mind a cocát alaposan kiklopfolom. Így a rostokba kényelmesen beül a fűszer és elég lapos lesz a tekeréshez is. Ha itt eszedbe ötlött a holland cigaretta, akkor felejtsd is el. Az élet anélkül is szép.
A sertés mindkét oldalát bemasszírozom cajunnal. Majd a szépen az egymás mellé fektetett baconökre helyezem. Amiket egy folpack fóliára tettem rá előrelátóan, hogy a folyamat a lehető legegyszerűbb legyen.
Minden csodásan optimális, baromira nem kell ide füvecske.
A karaj tetejét finoman megkenem mustárral és zúzott fokhagymával és elhelyezek rajta pár szál rozmaringot is. Mintha csak a mezőn bóklásznék, annyira idilli.
Mehet rá, a mindkét oldalon sózott, borsozott csirke.
A májat egy kés segítségével kaparó mozdulatokkal (ha előző életedben csirke voltál, akkor egy reinkarnációs utazás segítségével még könnyebben fog menni) pépesítem. Majd összeforgatom az igazán apróra vágott kapribogyóval.
Minden réteg kész. Jöhet a feltekerés. Hogy a bacon jóval hosszabb az nem baj, sőt előny, mert jobban összetartja majd az egészet.
Ez némi kézügyességet igényel. Ha még nem csináltál ilyet, akkor igazán jó móka. Káromkodni ér, ha kifolyatod a tölteléket.
Előmelegített sütőben fólia alatt 180 fokon 40 perc, majd a nélkül 225 fokon 15 perc és kész is.
A mirelit babot felengedés nélkül zúdítom a serpenyőbe, ahol már egy jó nagy adag margarin és fokhagyma várja. Azért nem kell felengedni, mert akkor jobb állagú és szebb lesz. Mint a kocsmába letévett, minőséget ellenőrző élettárs. Són és borson kívül nem használok semmit.

A végeredmény meglepően isteni. A húsok zaftosak, a máj krémes. S a bab megválaszolt fohászként tölti ki a hiányzó részeket. Schöfferhofer erősen megengedett a fogyasztás mellé.

Szólj hozzá