2015. jún 28.

Naan-wich

írta: MeSh
Naan-wich

naan-wich.jpg4 személyre
Elkészítés: 50 perc

4 teljeskiörlésű naan
1 db padlizsán
1 db cukkini
4 db gomba
2 fej lilahagyma
1 db répa
2 db kápia paprika
12 szelet bacon
15 dkg kecskesajt
15 dkg mozzarella
10 dkg szárított paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár, méz, balzsamecet
120 ml olíva olaj
1 kk. kakukkfű

Ha a szomszédod nem a bangladeshi Abdul Rasif, kifogyhatatlan naan készlettel, akkor vagy google vagy mindenhol kapható pita javasolt. Rettenet jó kétkezes étek ha vega vendégek jönnek...a bacon-re meg azt kell hazudni, hogy egy eldugott kis indiai faluból származó piros fa levele.
Első lépésként megpucolom a zöldségeket,
majd mindet szálasra vágom. Hölgyeknek megengedett egy kis álmodozás a kápia paprikát fogdosva. Majd mehet mind egy öblös edénybe.
Intermezzo: Bekapcsolom a sütőt 220 fokra.
3 gerezd fokhagymát lereszelek és összepakolom a mustárral, mézzel, balzsamesettel, olajjal, kakukkfűvel. Ha alaposan összekevertem, mint legénybúcsú alkalmával a gyomromban a pálinkákat, akkor ráöntöm a zöldségekre (pirosfa levélre ne!), összeforgatom és 25 percre pácolódni hagyom.
A kecskesajtot és a paradicsomot jól összedolgozom kenhető formára. A mozzarella-t meg vékony lapokra vágom.
Intermezzo: Berakom a sütőbe a vegacuccost.
A bacont - mindegyiket -félbe vágom. Így egy naan-wichbe 6 darab fog jutni. Fogok egy serpenyőt és oldalforgatva jól lepirítom. Erős szag fog terjengeni ezután. Így vagy kiszellőztetek, vagy a vegáknak ismét hazudok, hogy mellettem egy sertéstelep működik és jajjde borzalom.
Intermezzo: Feltekerem a sütőt 250 fokra, vegacuccos átforgatás után.
Fogom a naan-okat és fokhagymás olajjal megkenem mind a két oldalát. Apróra vágott friss bazsalikomba is forgathatom, ha van otthon.
Intermezzo: Kiveszem a vegacuccost.
Jöhet az összerakási művelet. Egy naan alulra. Kecskesajtos kence rá. Vegacuccos halmozása. Mozzarella lapok, melyek finoman ráolvadnak. Pirosfa levelek felhelyezése. Naan felülre.

Kistányéron kitálalom gusztán és öntök mellé vega barnasört.
Intermezzo: Egzotikusan ká. finom, s jóllakunk

Szólj hozzá