2018. jún 10.

Tuscan feeling pasta

írta: MeSh
Tuscan feeling pasta

toszkan_rak.JPEG4 személyre
Elkészítés: 30 perc 

30 dkg tisztított garnéla
25 dkg farfalle tészta
125 gr friss bébi spenót
8 db koktél paradicsom
2 dl főzőtejszín (20%)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán
1 dl fehér bor
friss bazsalikom
margarin, olíva olaj
bors, só

Olvad Rád a pamut ing a rohasztó melegben, vagy hölgy létedre, hiába vetél fel végre spagettipántos ruhát, a klimaxos, kan kollégák mínusz 20 fokra csavarják a légkondit. Szóval teljesen természetes, hogy fejben nem itt jársz. Viszont, akkor már ad meg a testednek is a lehetőséget a kalandozásra.
A rákok mirelit formában érkeztek hozzám, így miután felengedtek, margarin és olíva kombóján megpirítom őket. Nem kell neki sok. Ezért ne hagyjuk őrizetlenül, mert hamar odakap, mint nagyapó, akit ottfelejtettünk a Füredi strand fröccs bárjánál.
Miután elérték a kellő állagot és színt, kiemelem a rákocskákat a serpenyőből. Helyére beledobom az apróra vágott hagymákat. Alaposan átforgatom.
(Közben felteszem főni a kis csokornyakkendőket.)
Majd felöntöm, első lépésben a borral. Ha éppen nincsen otthon egy palack Villa Antinori Bianco 2016, akkor bármilyen, enyhén savas, gyümölcsös bor megteszi. Az alkohol hamar elillan, ne reménykedj.
Majd hozzáöntöm a főzőtejszínt és sózom, borsozom. Már most remek illatok terjengenek a konyhában. Indul a képzeletbeli gép Toszkánába.
Ha egy kicsit összerottyantottam, mehet bele a spenót és a nyolcadokra vágott paradicsom. 5-7 perc alatt ezek is kellemesen belefőnek.
Hogy az egész krémesebb állagot kapjon, szórók bele reszelt parmezánt. Uralkodok magamon, mert überfan vagyok sajtügyileg, de nem akarok homokozót csinálni az egészből.
Közben pont elkészült a tészta. Bele is keverem a szószba. Kivéve egyet, azt el lehet rakni, Ken báli ruhájához.
Ezzel is hagyni kell egy kicsit, hogy összeérjen. Sokkal finomabb lesz, mintha csak egyszerűen ráöntöttem volna a végén.
Jöhetnek a rákok. Remélhetőleg még mind meg van és a sündörgő vendégek nem lopkodták el, "én csak megkóstolom" jeligével.
Készen is van a fantáziát simogató étel, amit serpenyőstül kicipelek a teraszra, az én mini toszkán teraszomra.

Ha megérkeztek az álomjárattal a többiek, akkor vidám, pörgős szóváltások közepette, el is fogyasztjuk az étek.

Szólj hozzá