2018. máj 06.

Tatárbifsztek

írta: MeSh
Tatárbifsztek

tatarbifi.JPG4 személyre
Elkészítés: 25 perc 


30 dkg bélszín
1 tk. dijoni mustár
1 tk. apróra vágott kapribogyó
1 ek. apróra vágott salotta hagyma
1 tk. worcestershire szósz
1 tojássárgája
őrölt bors, só
rozs pirítós

Ha nem egy gasztro reality műsorvezetője vagy "Mosákodós Cé" álnéven, aki irgalmatlan alapanyag pazarlásra van ítélve, azért figyelj oda a vendégek számára, mert a nemes hús, nem olcsó.
A tatárt rengeteg módon el lehet készíteni, de a lényeg az, hogy a hús ízét emeljük ki a hozzávalókkal. Én a basic verzót fogom elkészíteni.
A húst véletlenül sem darálom le (egyszer sem, nemhogy kétszer!). Lehet, hogy egyszerűbb és gyorsabb megoldás lenne, de akkor megváltozik a hús szerkezete, és az íze is más lesz. Az, ilyen gyorsPistáknak való, a Fogadó a Vadszamárhoz-ban, ahol előre be is keverik (jó sok paprikakrémmel).
Egy éles késsel aprítom fel, amíg darált hús jellege nem lesz. S már szét is rakom a tányérokra, amin tálalni fogom. Nem kell bekeverni és pihentetni. Arra ott van az oldalas. A hagyma, a só és a mustár is csak roncsolná a szerkezetét.
Nem véletlen,hogy a jobb éttermek (nono wild donkey) az összetevőket külön szervírozzák. Itt már fel is villanhat, hogy amit korábban ettél fastSteve barátoddal, tényleg mennyire hagyma ízű volt és cseppet nyálkás.
A kapribogyót és a hagymát is nagyon finomra vágom. A tányérra kerül még a mustár is és a tojássárgája. Sóval és frissen őrölt borssal megszórom. A worcestershire szószt inkább mindenki magának löttyintse rá, mert különben elég bután fog kinézni.
Ezeket kell majd jó alaposan összekeverni, hogy megkapjam a klasszikus tatár bifszteket.

Innentől már saját felelősségre ehető fokhagymás pirítóssal és vékonyra szelt uborkával, a letisztult és nemesen egyszerű, mennyei eledel.

Szólj hozzá