2018. ápr 29.

Kettle csirke gombával és karamellizált retekkel

írta: MeSh
Kettle csirke gombával és karamellizált retekkel

kettle_csirke.JPEG4 személyre
Elkészítés: 50 perc 


75 dkg csirkemell
80 gr Chio Kettle rosemary & sea salt
40 gr Chio Kettle sour cream & spring onion
80 gr Chio Kettle fine chili & paprika
20 dkg krémsajt
25 dkg gomba
25 dkg retek
1 marék petrezselyem
1 ek. méz
olaj, fokhagyma
só, bors

A chips az a dolog, amit mindig valahogy kimagyarázol, hogy miért is kell azonnal megenned uzsonnára / film nézés alatt / sörözés közben / zöldség helyett / tengerparton / lényegében bármikor.
Szerencsés egybeesések következtében 3 zacskó landolt a kezemben, aminek a rozmaringos változata annyira mesterien sikerült, hogy ropogtatás közben jött az ötlet, hogy kreáljunk belőle főételt. Hisz az erős fűszerek adottak. Így csak zúzni, keverni és enni kell.
Hagymás-tejfölös. Már a neve is indokolja, hogy ez kerüljön majd a krémes töltelékbe. Miután egy visszazárható zacskó és sodrófa segítségével porrá zúztam, összekeverem a sajtkrémmel. Done.
Rozmaringos-tengeri sós. Ismét beszédes a név. Ezért ez kerül kívülre. Valamint karakteres a fűszerezés. A csirkemelleket kiklopfolom és enyhén bedörzsölöm sóval.
Majd az egyik felet megpakolom a kencével és ráfordítom a másikat. Ha szükséges a széleit összetűzöm, vagy összevarrom. Csak ne felejtsem majd el, mert akkor engem is el kell majd látni. Minden oldalon bekenem tojással, hogy a chips majd jobban tapadjon. Itt nem hajtok végre porrá zúzást, mert akkor nem fog kellemesen ropogni. De ha idegbeteg vagy és az első fázisnál elszakadt a gépszíj, akkor ki vagyok én, hogy megmondjam Neked.
Sütőbe teszem 180 fokon 30 percre.
Míg odabenn készülődik a csirke, megcsinálom a köretet.
A gombának eltávolítom a szárát és átmosom, vagy csak dörzsölöm. Félősebbek meg is pucolhatják. Majd átforgatom kevés, enyhén fokhagymás olajban és serpenyőben készre sütöm.
Ugyanebben az edénybe szóróm a retket is. A gombát már kivettem előtte. Valamint retek alatt, most nem a sarokban álló koszos cuccokra gondolok, amit 3 hete nem pakoltál el, többszöri kérés ellenére sem.
Némi margarinon való futtatás után megsózóm és hozzáöntöm a mézet. Nem kell neki sok, hogy elkészüljön. De figyelni kell, mert ha túl sokáig csinálom, akkor a retek megbarnul és a méz olyan lesz mint a szurok.
Chilis-paprikás. Na ezt nem zúzgáljuk semerre sem (kivéve tudjuk kiket). Perfekt díszítő elem mivolta mellett, parádésan passzol a karakán paprika, a többi összetevőhöz.

Gusztusos tálalást követően, elégedetten konstatálom, hogy remek lett. Mindenhol érződnek az egyedi ízek, de mégis máshogy, mint a zacskóban. A búzasörrel már nem variálok, az egyenesen mehet a pohárba.

Szólj hozzá