2018. ápr 22.

Porhanyós oldalas

írta: MeSh
Porhanyós oldalas

oldalas.jpg4 személyre
Elkészítés: 4 óra 


80 dkg oldalas
2 dl worcester szósz
2 dl szója szósz
2 dl ketchup
1 ek. angol mustár
1 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
1 db répa
1 db alma
4 babérlevél 
1 tk. só, bors
Zöldségek grillezéshez


Ha soknak tűnik a 4 óra, akkor fejeljük meg egy előző napi bepácolással, hogy végleg kiderüljön mennyire türelmetlen vagy. Belátom, hogy hosszú idő, ám cserébe szinte semmi dolgod nincs és a végén leesel a székről a gyönyörtől, amikor megkóstolod.
A pácoláshoz előveszek egy nagy, lezárható műanyag edényt, amibe behelyezem az oldalast. Én szeretem felvágni, mert akkor több felületen tudja átjárni az íz.
A folyékony halmazállapotú összetevők után belenyomom a fokhagymát, és belereszelem a répát meg az almát. Így sokkal intenzívebben vesznek részt a pácolódási folyamatban.
Ha benne van már a babérlevél, a só és a bors is, akkor lezárom, majd alaposan összerázom. Ha ez kubai zenére könnyebben megy, akkor ne fogd vissza magad.
Éjszakára a hűtőbe teszem, mert én a türelmesebb fajta vagyok.
Reggel annyi fáradtságot érdemes venni, hogy 7-kor mehessen a sütőbe.
Tepsibe teszem a doboz teljes tartalmát és lefóliázom. Már most olyan az illata, hogy az felér egy touchdown-nal a szaglószerveimen.
130 fokra csavarom a szerkezetet, és 10-ig szabad foglalkozás van. Ha árnyékkerülő mormota vagy, akkor pihenj vissza nyugodtan.
A zöldségeket megpucolom, összevágom és fűszeres olajban összehengergetem. Majd egy másik tepsibe rakva lefedem fóliával.
Ezután a tökéletes koreográfiát követve, berakom a 180 fokra felnyomott sütőbe a húshoz. A következő fél órában jelzem az összes, étkezésben résztvevőnek, hogy készüljenek, mert aki lemarad, az megérdemli, hogy egész életében maradjon a zsíros kenyér mellett.
A legvégső fázis az, hogy mindenről leszedem a fóliát és 225 fokon kapatok egyet.
Készen vagyok. Az illatok brutálisak., a látvány retinát gyönyörködtető. Ezért azonnal ki is tálalom.
Az oldalasra még a saját szaftjából locsolok. Ezáltal úgy fog csillogni, mint a frissen beolajozott istenségek.

Kényelmesen elhelyezkedve szelem az húst. Vagyis szelném, mert annyira porhanyós, hogy amint hozzáérek, leesik a csontról a tányérra.
Mindenkinek megköszönöm a jelenléte, és már az első falat után kirakom a 18-as karikát.

Szólj hozzá