2018. ápr 15.

Tojásos nokedli - GM

írta: MeSh
Tojásos nokedli - GM

tojasosnokedli.JPEG4 személyre
elkészítés 25 perc 

30 dkg barna rizsliszt
7 tojás
víz
1 ek. olíva olaj
5 dkg margarin
1 db fejessaláta
ecet, cukor
só, bors

Ennél egyszerűbb egytálétel nem sok létezik. A GM rövidítés meg nem azt takarja, hogy most végre itt egy recept, ami elvarázsolja a vezérigazgatót. Hanem, hogy gluténmentesen is ugyanolyan remek élményt nyújt.
Felteszek egy nagy lábasban vizet főni, amibe majd szaggatok. Mire felforr a víz, minden mással meg is vagyok. Még egy séta a ház körül is belefér.
Miután a salátát átmostam és leveleire szedtem, berakom egy tálba. Felöntöm vízzel és cukrozom, ecetezem. Nincs olyan, hogy mennyi vízhez, mennyit kell rakni. Ahogy szereted. A kettő aránya meg, ha 50-50%-os, az pont kiváló.
Két tojást felverek és elkeverem a liszttel meg vízzel. Utóbbiból annyit, hogy cseppet nyúlós állagú legyen. Kellemesen szaggatható. Ha túl folyós lesz, akkor úgy süvít át a lyukakon, mint vadlovak az orosz sztyeppén. Megsózom csipetnyit.
Felforrt a víz. Leteszem az újságot, a megkóstolt különleges sört, és beleszaggatom a tésztát. Hamar megfő benne. Alig kell várni egy percet.
Addig a maradék 5 tojást felverem és egy nagy serpenyőben megolvasztom a vajat.
Átemelem bele a nokedlit és átforgatom a hozzáöntött tojásokkal. Megsózom és borsozom. Nem sütöm túl, mert akkor élvezhetetlen lesz.
Ezennel meg is volnék.

A kerti asztal és a tavaszi napsütés hívogatásának engedve, feltett lábba elfogyasztjuk a költséghatékony ételünket.

Szólj hozzá