2018. feb 18.

Brokkolis csirketégla

írta: MeSh
Brokkolis csirketégla

img_7639.JPG4 személyre
Elkészítés: 45 perc 


3 csirkemell
6 szelet sonka
40 dkg brokkoli
15 dkg Cheddar
2 ek. krémsajt
4 szelet bacon
1/2 répa
2 gerezd fokhagyma
paprika, oregánó
őrölt bors, só

Ha a gonosz boszorka ilyenekből építette volna fel a házikóját, akkor Jancsival és Juliskával mentem volna én is.
Egyszerű étel, játékos formában. De legalább így biztos, hogy megfelelő lesz a zöldségek és a hús aránya. A húst hússal fanok meg teljes nyugalommal feküdjenek 100 kilósan a kanapén, mindjárt kezdődik a vetélkedő.
Ehhez a mennyiséghez, egy 20 centis kenyérsütő forma szükséges. Itt két csirke megy alulra és egy felülre.
Ebben a tudatban ki is klopfolom a melleket, amiket előtte alaposan bedörzsöltem paprikával, oregánóval, borssal és sóval.
A formát kibélelem sütőpapírral. No nem, mert minden mellnek melltartó kell, hanem így sokkal egyszerűbb lesz kiemelni az egészet. Sőt, még mosogatnom sem kell a történet végén.
Alulra akkor elegyengetek kettő husit, a lehető legoptimálisabb módon. Ezt matematikus végzettség nélkül, tologatásos-illesztgetős módszerrel teszem meg.
Jöhet a töltelék. Apróra vágom a brokkolit és a répát. Meg a bacont. A Cheddart és a fokhagymát lereszelem. Majd mindezeket összeforgatom a krémsajttal.
Mielőtt belelapátolom, a sonkákat is a helyükre teszem. Szépen befektetem a csirkére, körbe. Úgy, hogy félig kilógjanak, mert ezeket is rá fogom hajtani. Ha nem vagy egy vizuális alkat, akkor itt már lehet elvesztél és nekiálltál sálat kötni.
Viszont ha már minden a helyén, akkor az utolsó csirkét felhelyezem a tetejére és késsel kicsit oldalt betömködöm, hogy szabályos legyen.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt kész is a tégla.

Jómunkásemberhez méltóan sörrel kísérem az építkezést. A megmaradt adagot viszont, ha leturmixolom, akkor egy klasszikus bébiételt kapok, multifunkcionálissá téve így eme remek étket.

Szólj hozzá