2017. dec 17.

Rántott töltött palacsinta

írta: MeSh
Rántott töltött palacsinta

palacsinta.JPG4 személyre
Elkészítés: 25 perc 

12 db palacsinta
10 dkg gomba
10 dkg bacon
10 dkg sonka
10 dkg zöld olívabogyó
1 tömlős krémsajt
10 dkg füstölt edami
só, bors
liszt, tojás, zsemlemorzsa

Ez a történet nem a palacsinta tökéletes elkészítéséről szól. Arra mindenkinek megvan úgyis a saját receptje, amit még a nagymamájának a nagymamájától hozott, és máig tökéletesítette. Így ezek már készen vannak.
Itt a lényeg, hogy egy kellemesen krémes, sós palacsinta születik ropogós bundában. Ami nagyon jó előétel, reggeli vagy vacsi, vagy tízórai, vagy snack, vagy bármikor elfogyasztható étek.
A gombát, a sonkát és az olívabogyót apróra vágom. Majd a szintén ugyanilyen sorsra jutott baconnel megpirítom. Majd miután kicsit kihűlt, megsózom, borsozom és elkeverem a kétféle sajttal. Itt már a nagymenő séfek sem köthetnek bele, akik folyton azt szajkózzák, hogy jó lenne, ha egy alapanyag több textúrában kerülne elő. Mondjuk pont édesmindegy, mert a végén megolvad. De nem Michelin-csillagra hajtok úgysem, hanem az éhség megszüntetésére.
Az elkészült elegyet, kanál segítségével ráhordom a palacsintákra. Alulra-középre egy adagot, majd két oldalt behajtom és feltekerem. Mindegyiket megtűzöm fogvájóval, hogy biztosan egyben maradjanak. Ezt érdemes nem elfelejteni és jelezni a korán érkező, kajalopkodós vendégeknek is, különben könnyen lehet, hogy kórházi lesz a koszt.
Miután klasszikus módon bepaníroztam a palacsintákat, forró olajban kisütöm őket.

Nem a gasztronómia csúcsa, viszont rendkívül élvezetes és baromi egyszerű volt elkészíteni. "Aligvárom", hogy egy Nyakas is passzoljon hozzá.

Szólj hozzá