2017. nov 19.

Camembert snack

írta: MeSh
Camembert snack

camambert_snack.JPG4 személyre
Elkészítés: 30 perc

2 camembert
6 szál rozmaring
4 gerezd fokhagyma 
1 tk. fehérbor
1 tk. olívoa olaj
Kenyér maradék
100 gr aszalt áfonya
100 gr kesudió

Snack, alias falatozás. A világ legjobb dolga - ha bevallod, ha nem - bevackolni magatok a TV elé, és filmnézés közben valami finomat eszegetni. Ez garantáltam annyira finom, hogy az sem fog érdekelni, ha az Alkonyatot kell megnézni.
A camembert is olyan, hogy ha minőségit veszek, akkor az íz élmény sokkal gazdagabb lesz. Le Rustique vagy Vieux Porche tökéletes. Tihany neve inkább levendula szezonban forduljon meg a fejedben.
Fogom a sajtot. Ami pláne, azért is kiváló, mert a fa tartója tökéletes a sütéshez és a csomagolása kétrétegű (egyik fele sütőpapír).
Levágom a tetejét. Majd megtűzdelem a friss rozmaringgal. A fokhagymát vékony csíkokra vágom és ezeket is beletűzdelem. Meghintem az olajjal. Valamint a borral. Amit úgy választok, hogy mellé is azt igyuk. (Ha meg tényleg az Alkonyatot kell nézni, nyugodtan lehet bontani még 2-3 palackkal.)
A rozmaring szárát okosan nem dobtam el. A szétcincált kenyérdarabokat erre, a természetes pálcikára húzom fel. Megcsepegtetem olajjal ezt is. A sajttal együtt mehet 180 fokos sütőbe 20 percre.
Már csak az áfonyát és a kesudiót kell apróra vágnom és összekeverni.
Rém gyors, rém egyszerű, rém finom. Mér'? Mert snack.

A kenyérpirítóst belemártom a sajtba, majd áfonyás-diós kérget adok neki. Valami isteni. Mivel romantikusan egy camambertből ketten falatozunk, így rengeteg jut nekem, amíg asszony pajtás a kiválasztott filmet bambulja.

Szólj hozzá